Moderne organisaties kiezen voor Microsoft Azure

Microsoft Azure maakt ICT sneller, makkelijker en goedkoper. Niet vreemd dus dat veel organisaties kijken naar de mogelijkheden van dit cloud platform. AENC helpt u graag bij deze oriëntatie. Vanuit de vele Azure projecten die wij al hebben gedaan, kunnen we snel voor uw organisatie inschatten waar de kansen en mogelijkheden liggen. Betrek ons daarom vroeg in uw aankoopproces, dat kan u behoorlijk wat tijd en geld besparen. Als Microsoft Gold Partner zijn we continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends en beschikken we over de beste specialisten om Azure voor u te laten werken.

Microsoft Azure, een greep uit de mogelijkheden

Wat is Microsoft Azure?

Azure is een cloud platform van Microsoft. Het bevat een groeiende verzameling geïntegreerde services voor berekeningen, opslag, gegevensbeheer en integratie met netwerken en toepassingen. Azure geeft u de kracht en flexibiliteit die u nodig heeft om uw bedrijf optimaal te laten functioneren.

Vereenvoudig complexe omgevingen

U hoeft geen expert te zijn in het configureren, implementeren en onderhouden van uw zakelijke toepassingen, want AENC kan u hierbij helpen. Kies uit een groeiend aantal gebruiksklare sjablonen zodat u onmiddellijk aan de slag kunt gaan.

Microsoft Azure is klaar voor hybride

Azure biedt met een hybride zakelijke cloudoplossing het beste van beide werelden: ICT in eigen beheer in combinatie met public cloud diensten. Vanuit uw huidige ICT landschap kunt u hierdoor eenvoudig bepalen welke applicaties en databases u in de cloud wilt verwerken en welke u lokaal wilt houden.

Microsoft Azure heeft een zeer hoge beschikbaarheid

Azure biedt een SLA met een beschikbaarheid van 99,9 t/m 99,95%, 24×7 technische ondersteuning en 24-uurs statuscontrole. Microsoft heeft datacenters in 34 regio’s waaronder in Amsterdam (West Europa) en Dublin (Noord Europa). Alles wordt sowieso binnen één datacentrum in één regio driemaal gerepliceerd.

Microsoft Azure is betaalbaar en schaalbaar

Azure kan snel op- en afschalen om te voldoen aan de vraag, dus u betaalt alleen voor wat u gebruikt. De facturering gebeurt per minuut en u krijgt de mogelijkheid om populaire infrastructuurservices zoals berekeningen, opslag en bandbreedte voor een concurrerende prijs aan te schaffen.

Microsoft Azure en security

Voor zorginstellingen bijvoorbeeld is het cruciaal dat patiënt- en medische gegevens worden beschermd. Met Microsoft Azure zijn de beveiliging en privacy van uw gegevens gegarandeerd. Microsoft Azure voldoet aan diverse veiligheidskeurmerken, zoals ISO27001, ISO27002 en NEN7510. U bent verzekerd van een veilige opslag en bescherming van uw gegevens. Uw gegevens blijven binnen Europa en u blijft zelf eigenaar van uw gegevens. U bent immers als zorgaanbieder vanuit de wet verplicht om uw vertrouwelijke gegevens zo goed mogelijk te beschermen.

Microsoft Azure en duurzaamheid

Bij veel organisaties staat duurzaamheid hoog op de agenda. De overstap naar de Microsoft cloud sluit hier goed bij aan. Microsoft vindt het belangrijk zijn datacenters continu duurzamer te maken. Op dit moment draait 44% van de datacenters op duurzame stroom. In 2018 moet dit 50% zijn en het doel is om de datacenters voor de volle 100% op duurzame energie te laten draaien.

Microsoft Azure diensten en oplossingen
  • Azure Active Directory (Azure AD en/of Azure AD Services), Single Sign-On naar Office 365
  • Uw RDS of Citrix XenApp omgeving volledig gehost in Azure
  • Citrix XenApp Essentials Service op Azure, uw applicaties gehost in de cloud
  • Citrix XenDesktop Essentials (Windows 10 virtual desktops in de Microsoft Azure cloud) als dienst afnemen
  • Cloudbackup naar Azure
  • Replicatie naar Azure met mogelijkheid om live te gaan (uitwijkomgeving)
  • OTA (Ontwikkel, Test en Acceptatie) omgeving op Azure (staat standaard uit dus lage kosten)
  • SQL Database Services

AENC adviseert

Microsoft Azure

De voordelen van

Microsoft Azure
Z

Erg veilig in gebruik

Z

Lagere kosten en snelle schaalbaarheid

Z

Enorm hoge beschikbaarheid

Z

Zeer geschikt voor het opzetten van een hybride omgeving

Z

Gemakkelijk te upgraden

L

En nog veel meer

Laat ons u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden

Branche:ZakelijkEducatief