Na een calamiteit als brand of bliksem snel weer aan de slag, zonder verlies van data

Stel dat uw bedrijfspand wordt getroffen door een calamiteit als brand, waterschade of bliksem. Uw ICT-omgeving heeft dan vaak ook schade, of gaat zelfs verloren. Met onze back-up en replicatieservice kunt u weer snel en volledig aan de slag met uw business. Een geruststellend idee. AENC biedt krachtige, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossingen voor back-up en beschikbaarheid. Goed voor de continuïteit van uw organisatie.

Back-up en replicatie, een greep uit de mogelijkheden

Servervirtualisatie en back-up en replicatie

Eén van de redenen om te kiezen voor een virtueel serverplatform – een server die via virtualisatiesoftware is opgedeeld in kleinere gedeelten – is het uitgebreide aanbod in opties voor back-up en replicatie. Met onze software-oplossingen maakt u heel eenvoudig back-ups van uw virtuele servers. De software heeft standaard ook een replicatieoptie. Hiermee maakt u een extra kopie van uw serveromgeving naar een andere locatie. Dit kan binnen uw eigen omgeving, een eventuele andere eigen vestiging of anders naar een gecertificeerd Nederlands datacenter.

Beheer en controle

AENC kan het complete beheer en de controle van uw back-up voor u overnemen. Iedere ochtend wordt uw back-up door onze servicedesk gecontroleerd op correcte werking. En als er problemen zijn, lossen we die direct voor u op. Zo heeft u maximale zekerheid dat uw back-up goed geregeld is.

Passive Fallback (plus)

Passive Fallback+ wordt er geen standaard backup op een andere live omgeving weggeschreven, maar er wordt een IaaS omgeving ingericht waar de benodigd resources voor de omgeving al vooraf zijn ingesteld. In feite staat er dus een complete serverconfiguratie klaar, die met 1 druk op de knop ingeschakeld kan worden, zodat een eventuele restore direct uitgevoerd kan worden. Hiermee levert Passive Fallback+ heel veel tijdwinst op in geval van een calamiteit. De servers hoeven immers niet meer aangemaakt te worden op de fallback-omgeving.

Daarnaast kunnen wijzigingen in de productieomgeving direct worden doorgevoerd naar de fallback-omgeving. Hierdoor hoeft er bij een calamiteit alleen een restore uitgevoerd te worden en meer niet. Ditzelfde geldt voor restore tests, ook die zijn op deze manier zeer eenvoudig uit te voeren.

Onze passive fallback+ is geschikt voor organisaties die wél snel willen recoveren, maar geen live schaduw-omgeving willen laten draaien. Er is geen behoefte voor een gegarandeerde RTO van 1 of 2 uur maar bij een calamiteit terugvallen op enkel een externe backup is niet toereikend. De passive fallback+ oplossing van AENC is het perfecte compromis tegen een gunstig tarief.

AENC adviseert

Veeam

De voordelen van

Back-up en replicatie
Z

Een dagelijkse encrypted replicatie van uw server

Z

Volledig gecontroleerd en gemanaged door AENC

Z

Gebruik van datacenter met ISO27001 certificering

Z

Snelle doorstart bij calamiteiten

Z

Standby server en switch voor snelle opstart op uitwijklocatie

L

En nog veel meer

Laat ons u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden

Branche:ZakelijkEducatief