Onderdeel van het AENC Intelligent concept

Migratie naar één vernieuwde ICT-omgeving

De twee zorgverleners Stichting Zorgverlening in Zeeland en Cedrah in Zuid-Holland worden één organisatie. En dat vraagt om één ICT-omgeving. Belangrijk, want voor goede kwaliteit van de zorg- en dienstverlening, moeten interne en externe processen goed lo­pen. En daar speelt ICT een belangrijke rol in. Voor één vernieuwd netwerk, klopte Cedrah bij haar jarenlange vaste ICT-partner AENC aan.

Eén uniforme vernieuwde en eenvoudig beheersbare ICT-omgeving, van front-end tot back-end. En voor alle medewerkers in Zeeland en Zuid-Holland. Een omgeving die net zo stabiel en veilig is als voorgaande jaren. Die voldoende mogelijkheden heeft voor groei in de toekomst. En die door standaardisatie (90% van de werkplekken krijgt thin clients) zorgt voor een lage Total Cost of Ownership. Risicofactoren worden uitgesloten of beperkt. Het project wordt zo geruisloos mogelijk uitgevoerd, het werk gaat immers gewoon door.

De aanpak

In de aanloop naar het project deden we samen met Cedrah vooronderzoek. Een werkgroep inventariseerde de wensen en eisen. Daarna stelden we in nauw overleg met de interne projectleider van Cedrah een plan van aanpak op, met de rolverdeling en de scope van het project duidelijk omschreven. Zo kunnen we het projectdoel realiseren en de gestelde deadlines garanderen. Tijdens de hele samenwerking was er steeds intensief contact tussen Cedrah’s interne projectleider en de projectleider van AENC. Zo hielden we de lijnen kort en konden we snel schakelen.

De oplossing

Vervolgens zorgden we voor een volledig nieuwe Citrix XenApp omgeving voor meer dan 1000 gebruikers. Dit resulteert in een standaard bureaublad, dat zowel bij intern als extern inloggen dezelfde gebruikerservaring en functionaliteiten biedt. Daarvoor gebruikten we de nieuwste versie van Citrix XenApp en de virtualisatietechniek van VMware. Citrix XenApp zorgt voor een hoge mate van standaardi­satie. Deze oplossing zorgt ervoor dat het beheer wordt vereenvoudigd en dus kostenefficiënt is. Dat betekent ook: gebruikers kunnen over en altijd inloggen, en genieten altijd en overal dezelfde werkervaring.

Daarnaast kregen bijna alle werkplekken een Thin client. Buiten de beheervoordelen die ze bieden, verbruiken deze HP Thin clients veel minder stroom. En met de RES Workspace Manager kunnen gebruikers en rechten eenvoudig worden beheerd.

Veilig en vlekkeloos werken

Veiligheid van gegevens staat voorop. Waar en via welk apparaat een medewerker ook werkt. Daarom implementeerden we Vasco DIGIPASS. Daardoor kunnen zo’n 100 medewerkers veilig inloggen via hun mobiel op de online werkomgeving. De toepassing is optimaal beveiligd, door de koppeling aan Citrix Netscaler.

Daarnaast zorgt een nieuw Vodafone state of the art IP-VPN verbinding met back-up naar een 3G- of 4G-netwerk voor maximale uptime en hoogste mate van redundancy. Medewerkers kunnen daardoor vlekkeloos werken.

Het vervolg

Inmiddels is het project naar volle tevredenheid van Cedrah afgerond. De deadline én de kostenbegroting zijn niet overschreden. AENC heeft de volledige omgeving in beheer genomen door gebruik te maken van een Managed Service contract. Zo heeft Cedrah daar geen omkijken meer naar. Ondertussen heeft Cedrah een visie-document en roadmap ontwikkelt, met daarin nieuwe projecten voor de toekomst. AENC zal Cedrah daarin begeleiden als trusted advisor en waar nodig de diensten verlenen als prefered supplier.

De werking van desktop en applicaties zijn voor alle gebruikers substantieel verbeterd. En door binnen de Citrix-omgeving gebruik te maken van Machine Creation Services is het doorvoeren van wijzigingen binnen desktop en applicaties een stuk eenvoudiger. Er is namelijk maar één centrale image dat beheerd hoeft te worden en waarvan alle servers tijdens het rebooten hun informatie ontvangen. Bij een eventuele update hoeft dus enkel het image aangepast te worden en niet stuk-voor-stuk alle servers. Dit levert voordelen op t.b.v. beheer, continuïteit en stabiliteit. Mede door een OTAP-omgeving kunnen we wijzigingen vooraf uitgebreid testen. En met slechts één druk op de knop werkt het vervolgens op alle servers.

 

Cedrah heeft nu één eenvoudig beheersbare ICT-omgeving. Zowel op server- als op werkplekniveau. Waardoor gebruikers altijd en overal kunnen inloggen, en kunnen genieten van dezelfde werkervaring.

Cedrah

Wilt u meer weten over project Cedrah?

  Branche:ZakelijkEducatief
  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Ook interessant

  Albeda College

  Albeda heeft een prachtige nieuwe onderwijslocatie op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. Locatie Lutonbaan is een unieke locatie op een unieke plek. Men heeft op deze locatie als het ware een luchthaven nagebouwd: de studenten komen binnen in de ontvangsthal, er zijn verschillende gates en er is ook een nagebouwde hangar.

  Unigarant

  Room Booking – Digitale receptie

  Subscribe To Our Newsletter

  Subscribe To Our Newsletter

  Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

  You have Successfully Subscribed!