Onderdeel van het AENC Intelligent concept

“Dankzij AENC is onze hardware weer up-to-date”

Dat is de conclusie die Erwin van der Sluijs, sinds 2 jaar informatiemanager bij Havenbedrijf Moerdijk, trekt. “Onze eigen oude apparatuur was nodig aan vervanging toe. Het was oud en traag en er was te weinig opslagcapaciteit. Het was echt nodig om alles om te zetten, zodat de bezigheden binnen ons bedrijf door konden blijven gaan.”

Havenbedrijf Moerdijk bestaat uit “een team van 35 zeer gemotiveerde mensen die samen het haven- en industrieterrein beheren en verder ontwikkelen”. Met elkaar wordt er gebouwd aan de vierde zeehaven van Nederland. Kernwaarden binnen het bedrijf zijn het zoeken van verbinding met andere partijen binnen de haven, betrouwbaar zijn als partner en doortastend zijn.

“We zijn niet met zo heel veel mensen”, vult Erwin daarop aan. “Maar we werken samen met veel verschillende ondersteunende partijen, zowel binnen als buiten het Moerdijkgebied. Op het gebied van veiligheid werken we bijvoorbeeld samen met de brandweer en politie. En op het gebied van ICT schakelen we dan AENC in.”

Al ruim 10 jaar

Het contact met AENC dat Havenbedrijf Moerdijk heeft, is niet iets van de laatste tijd. Al ruim 10 jaar verzorgt AENC het beheer van de hardware en infrastructuur bij Havenbedrijf Moerdijk. Eind 2018 is men een grootschalig project gestart en is alle hardware vervangen. “Eerst zijn we met elkaar om de tafel gegaan. Wij wilden namelijk een fasegewijze aanpak en AENC stond daarvoor open.” Het hield in dat men de offerte uitgewerkt heeft tot een plan van aanpak. “Dat beviel ons goed. We kregen zo een veel beter beeld van wat er zou gebeuren”.

In deze fase ervaarde Van der Sluijs dat AENC echt met de klant meedenkt. “We hebben bijvoorbeeld overwogen of we alles in huis wilden hebben of het misschien toch in de cloud op wilden slaan. Samen met AENC hebben we toen berekend wat voor ons het beste was. Uiteindelijk kozen we niet voor de cloud, onder andere omdat dat voor ons duurder uitviel.”

Van start

Na goedkeuring van het plan door het managementteam is AENC van start gegaan. “We zijn overgestapt naar Office 365 met multi-factor authentication. De omgeving is meer naar het ‘hier en nu’ gebracht.” Dit volgens de stapsgewijze aanpak. “Zo konden we steeds beoordelen en testen tussendoor.” Tijdens het project was de samenwerking met de projectmedewerkers erg naar tevredenheid. “Ze communiceerden vlot en er was goed overleg tussendoor.”

Het project heeft uiteindelijk geleid tot een flinke verbetering. “We hebben voor- en achteraf metingen verricht. Het is echt bewezen sneller wat we nu hebben. En dat krijgen we dan ook van externen terug die op ons netwerk moeten werken.”

Havenbedrijf Moerdijk is tevreden over het project en de samenwerking met AENC. “Het project is goed verlopen. Er is onderling (technische) kennis uitgewisseld en dat heeft het project een positief resultaat opgeleverd. AENC blijft voor ons de beheerwerkzaamheden verrichten, dus er is sprake van blijvend contact met hen.”

“We hebben voor- en achteraf metingen verricht. Het is echt bewezen sneller wat we nu hebben. En dat krijgen we dan ook van externen terug die op ons netwerk moeten werken.”

Erwin van der Sluijs

informatiemanager, Havenbedrijf Moerdijk

Wilt u meer weten over project Havenbedrijf Moerdijk?

  Branche:ZakelijkEducatief
  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Ook interessant

  Albeda College

  Albeda heeft een prachtige nieuwe onderwijslocatie op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. Locatie Lutonbaan is een unieke locatie op een unieke plek. Men heeft op deze locatie als het ware een luchthaven nagebouwd: de studenten komen binnen in de ontvangsthal, er zijn verschillende gates en er is ook een nagebouwde hangar.

  Unigarant

  Room Booking – Digitale receptie

  Subscribe To Our Newsletter

  Subscribe To Our Newsletter

  Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

  You have Successfully Subscribed!