Onderdeel van het AENC Intelligent concept

Minder kosten, stabielere omgeving, prettiger werken

Computers die niet met elkaar praten, nieuwe applicaties die niet geïnstalleerd kunnen worden, beheerkosten die de pan uit rijzen… Dat is kortgezegd waar het Wartburg College tegenaan liep. Hoogste tijd dus voor een grondige herziening van de ICT-systemen in de school. Zodat er een betrouwbare en stabiele digitale omgeving zou ontstaan. Waar roostermakers zonder extra gedoe de lessen kunnen inplannen. En docenten en leerlingen overal kunnen inloggen, onafhankelijk van de plek, tijd en het device.

AENC ging, in nauwe samenwerking met de ICT-afdeling van de school, aan de slag. Wartburg werkt met veel verschillende programma’s, die lang niet allemaal werken in een ‘gewone’ in the cloud-oplossing zoals Remote Desktop of Citrix. Daarom adviseerden we de school om te kiezen voor ‘VMware Horizon View’. Daarmee kun je gemakkelijk met nieuwe én oude programma’s werken. We begonnen bij de roostermakers: zij moesten zo snel mogelijk werkplekonafhankelijk kunnen werken. Toen dat goed werkte, hebben we de oplossing uitgerold voor de rest van de school.

Overal en altijd eenvoudig inloggen

Inmiddels werkt iedereen in het Wartburg College met virtuele desktops. Dat betekent: onafhankelijk van plaats, device en tijd eenvoudig inloggen op het systeem van de school.

Nieuwe applicaties en besturingssystemen zijn nu heel gemakkelijk te installeren. Ga maar na: in plaats van Windows 10 op elke computer apart te moeten installeren, gaat dit nu met één druk op de knop. Niet verwonderlijk dus dat de beheerkosten flink omlaag zijn gegaan. Tegelijkertijd is de stabiliteit toegenomen, omdat de afzonderlijke virtuele desktops geen invloed op elkaar hebben. Gaat er iets mis op één desktop, dan is daar niets van te merken op andere desktops.

Omdat de ICT-afdeling van begin af aan betrokken was bij dit project, verliep de overdracht erg soepel.

“De voordelen zijn legio! Het in gebruik nemen van de nieuwe omgevingen gaat efficiënt en centraal. We verliezen veel minder tijd door uitval of storingen. En we hebben nu een moderne ICT-omgeving. Goed voor ons imago als school én goed voor de tevredenheid van ons personeel”

Marcel Broer

Systeem- & Netwerkbeheerder, Wartburg College

Wilt u meer weten over project Wartburg College?

  Branche:ZakelijkEducatief
  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Ook interessant

  Albeda College

  Albeda heeft een prachtige nieuwe onderwijslocatie op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. Locatie Lutonbaan is een unieke locatie op een unieke plek. Men heeft op deze locatie als het ware een luchthaven nagebouwd: de studenten komen binnen in de ontvangsthal, er zijn verschillende gates en er is ook een nagebouwde hangar.

  Unigarant

  Room Booking – Digitale receptie

  Subscribe To Our Newsletter

  Subscribe To Our Newsletter

  Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

  You have Successfully Subscribed!