Vanaf elke plek en op elk apparaat toegang tot uw persoonlijke desktopomgeving

Vraagt u zich ook weleens af of de ‘klassieke’ desktop pc eigenlijk nog van deze tijd is? Het kan inderdaad anders en beter. Werknemers willen flexibeler en mobieler werken. Zij willen hun Windows-desktop overal mee naar toe kunnen nemen. Of dit nu thuis, op het werk, bij de klant of onderweg is. En op ieder apparaat: tablet, laptop thuis of de thin client op de zaak. Dankzij desktopvirtualisatie kan het allemaal. AENC is specialist in het ‘virtualiseren’ van uw desktop, en biedt de oplossing die bij u past. Op uw eigen locatie of bij ons in de cloud.

Desktopvirtualisatie, een greep uit de mogelijkheden

Eenvoud in beheer en onderhoud

Desktopvirtualisatie maakt het mogelijk de ICT-infrastructuur centraal te beheren en handelingen te automatiseren. Er hoeven namelijk geen installaties meer plaats te vinden op het desktopsysteem van de gebruikers. De software wordt ‘virtueel’ vanaf een server aangeboden. En de ICT-beheerder? Die kan het volledige beheer en onderhoud vanaf een centrale plek doen, zonder individuele desktop pc’s na te lopen.

Kosten- en tijdbesparing

Desktopvirtualisatie gaat gepaard met standaardisatie en centralisatie van hardware. De kosten van aanschaf, beheer en onderhoud nemen hierdoor sterk af. En ICT-personeel is minder tijd kwijt aan installatie, serverbeheer en patches.

Beveiliging en continuïteit

De continuïteit van een organisatie verbetert sterk dankzij desktopvirtualisatie. Storingen kunnen sneller worden hersteld en complete virtuele omgevingen kunnen geback-upt worden, zonder de bedrijfsprocessen stil te leggen. Desktopvirtualisatie biedt daarnaast een veiligheid en bescherming voor bedrijfsgegevens, want alle informatie wordt centraal opgeslagen. Het kan dus ook centraal – op de server – beveiligd worden.

Uniformiteit en performance

Op welke locatie u ook bent, en waar u ook inlogt, u heeft altijd uw eigen desktop. Zo werkt u altijd en overal uniform. En als u grafische toepassingen gebruikt, is desktopvirtualisatie optioneel uit te rusten met grafische kaarten voor een optimale performance.

Probeer het zelf

AENC biedt u een complete proefomgeving aan voor desktopvirtualisatie. Dat kan bij u op locatie of bij ons in het datacenter. U krijgt van ons een demo-account, waarmee u inlogt op de proefomgeving. Gedurende 60 dagen gebruikt, toetst en ervaart u alle functionaliteiten. De omgeving kunnen we indien gewenst, naar uw voorkeur, flexibel opschalen in capaciteit. Of uitbreiden met extra applicaties.

AENC adviseert

Citrix

Microsoft

De voordelen van

Desktop virtualisatie
Z

Werken waar en wanneer u wilt

Z

Eenvoudig beheer en onderhoud

Z

Betere beveiliging en continuïteit

Z

Besparing van kosten en energie

Z

Zelf kiezen tussen flexibiliteit of standaardisatie

L

En nog veel meer

Laat ons u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden

Branche:ZakelijkEducatief