Centraal gedeelde windows servers desktops die u overal vandaan en altijd veilig kunt gebruiken

Dankzij Remote Desktop Services (RDS) kunnen uw medewerkers altijd, overal en vanaf elk apparaat werken zolang zij toegang hebben tot het netwerk of internet. Deze werkplek bestaat uit een Windows bureaublad (desktop) die niet op de lokale computer is geïnstalleerd, maar op een server die elders staat (remote), vandaar de naam Remote Desktop.

Omdat het Windows bureaublad en de applicaties niet op een lokale computer staan, maar op een Remote Server, worden aan de computers op de werkplekken weinig eisen gesteld. RDS is een ideale oplossing voor organisaties met meerdere vestigingen, of medewerkers die vanuit huis werken of juist veel onderweg zijn. Zolang er internetverbinding is, kan er gewerkt worden op het bedrijfsnetwerk. Na het inloggen komen medewerkers altijd op hun eigen bureaublad en hebben daar toegang tot al hun applicaties. Het is zelfs mogelijk om de verbinding te verbreken en op een later moment, op een andere computer opnieuw in te loggen en verder te werken aan openstaande documenten.

RDS maakt werken op een eigen device (Choose Your Own Device of Bring Your Own Device) volledig mogelijk. Of het nu een Windows computer, Apple Mac of tablet is, op elk apparaat heeft u toegang tot uw eigen bureaublad, bestanden en programma’s. Uw gegevens zijn met Remote Desktop Service bovendien veiliger dan met lokale opslag. Omdat alle applicaties centraal beheerd worden, heeft u ook meer controle over de applicaties en data.

Een combinatie van Gedeelde Server Desktops (RDS/XenApp) en Persoonlijke Windows Desktops (VDI) is heel goed mogelijk. Een virtuele desktop is mogelijk bij u op locatie, in de private en/of in de public cloud (bijvoorbeed Azure). AENC adviseert u graag welke oplossing of combinatie het beste is voor uw situatie.

RDS is zelf aan te schaffen of af te nemen als dienst voor een vast bedrag per medewerker per maand. Zie hiervoor onze eigen oplossing TiC Desktop Online.

AENC adviseert

Citrix

De voordelen van

Gedeelde Server Desktops
Z

Alle data en applicaties staan veilig in uw omgeving. Bestanden kunnen niet buiten het netwerk geopend

Z

Iedereen maakt gebruik van dezelfde applicaties.

Z

(Security) updates zijn direct voor iedereen beschikbaar (CitrixXenApp)

Z

De configuratie en beveiliging van de gehele desktop en applicaties worden centraal beheerd

Z

Nieuwe medewerkers en inhuurkrachten kunnen direct aan de slag en hebben direct de beschikking over de benodigde applicaties

Z

Te benaderen vanaf iedere locatie, iedere internet browser en ieder apparaat. Ideaal voor organisaties met meerdere locaties

Z

Toegang tot de omgeving is met Multi Factor Authenticatie te beveiligen.

Z

Ideaal om Choose/Bring Your Own Device mogelijk te maken

L

En nog veel meer

Laat ons u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden

Branche:ZakelijkEducatief