Uw persoonlijke of gedeelde servers desktops grafisch versneld om te voldoen aan alle hedendaagse eisen

Niet alleen zware grafische toepassingen, maar ook Office, internet browsers en Flash gebruiken tegenwoordig steeds meer de CPU (Central Processing Unit) en GPU (Graphics Processing Unit) van een computer. Hierdoor worden deze units veel zwaarder belast met als resultaat dat een server minder gebruikers aankan.

Met de introductie van de NVIDIA GRID technologie behoren grafische beperkingen tot het verleden. Het is mogelijk om een fysieke server te voorzien van een grafische kaart, een zogenaamde GRID kaart. Deze kaart bevat meerdere fysieke GPU’s. Door gebruik te maken van virtualisatiesoftware kunnen deze fysieke GPU’s gelijktijdig door meerdere virtuele machines gebruikt worden. Het aantal machines dat gelijktijdig gebruik maakt van een fysieke GPU is afhankelijk van de configuratie, maar kan oplopen tot maximaal 64 gelijktijdige virtuele machines. Hierdoor wordt het mogelijk om Autodesk AutoCAD, Revit en Maya, Solidworks, Esri’s ArcGIS Pro, Siemens NX, Adobe Illustrator, Adobe Indesign en Adobe Photoshop in een virtuele desktop te gebruiken.

Voor VDI op basis van Windows 10 is NVIDIA GRID een vereiste geworden. Dankzij de GPU worden de CPU’s enorm ontlast en is de gebruikerservaring gelijk aan werken op een lokale pc.

NVIDIA GRID is geschikt voor:

  • Persoonlijke Windows 8/10desktops op basis van VMware Horizon of Citrix XenDesktop
  • Gedeelde serverdesktops op basis van Microsoft RDS of Citrix XenApp

De NVIDIA GRID technologie is tevens beschikbaar voor Azure Cloud Desktops.

AENC verzorgt graag een demo of Proof of Concept.

Voorbeeld van de CPU belasting bij het gebruik van PowerPoint

De voordelen van

Graphic Accelerated Desktops
Z

Persoonlijke Windows 8/10desktops op basis van VMware Horizon of Citrix XenDesktop

Z

Gedeelde serverdesktops op basis van Microsoft RDS of Citrix XenApp

L

En nog veel meer

Laat ons u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden

Branche:ZakelijkEducatief