AENC » Visie

Krachtige innovatieve verbindingen ontstaan door luisteren en meedenken

Wat is onze droom, waar komen wij bij AENC iedere dag ons bed voor uit? Het antwoord is verbinden. Verbinden van apparaten, systemen en technologieën. Want een mooi scherm of projector an sich betekent nog niet zoveel. Pas wanneer onze klanten daarmee zelf hun informatie kunnen creëren, delen en beheren ontstaat er meerwaarde. Op die manier verbinden we niet alleen apparatuur, maar ook mensen en organisaties. Daar mag u ons voor wakker maken.

AENC luistert, adviseert, verbindt en ontzorgt

De wereld van de ICT is continu in beweging, nieuwe mogelijkheden dienen zich in razend tempo aan. Voor organisaties die vooruit willen is dat een kans én tegelijkertijd een probleem. Een kans, want dankzij de hedendaagse techniek kunnen we steeds sneller en beter informatie delen. Efficiënter werken. Kosten besparen. Maar ook een probleem, want hoe word je wijs uit dat overweldigende aanbod van apparaten, systemen en mogelijkheden? Veel organisaties vinden het lastig om de juiste keuzes te maken. Het gevolg? Ingewikkelde systemen die niet met elkaar kunnen praten, storingen en onnodige kosten.

Lees verder

AENC helpt organisaties bij het maken van de juiste keuzes.
En dat begint altijd met luisteren. Waar zijn onze klanten mee bezig? Wat hebben ze daarbij nodig? Is dat een goede projector of een laptop en verder niets? Dan zorgen wij dat de klant de allerbeste krijgt. Maar wil een klant advies over een totaaloplossing voor hun boardroom, leslokaal, IT-omgeving of lichtaansturing? Ook dan kan hij of zij bij onze specialisten terecht. Met innovatieve, IT-gestuurde oplossingen zorgen we dat onze klanten ‘gewoon’ hun werk kunnen doen. Want dáár gaat het uiteindelijk om.

Meedenken met klanten zit in ons dna.
Daarom verzorgen we de updates van digiborden op scholen alleen ’s nachts en in het weekend. Zodat de les altijd door kan gaan. Daarom signaleren we op afstand dat een IT-omgeving dreigt uit te vallen en komen we direct in actie. Zodat uw organisatie nooit stilvalt. Onze klanten mogen erop rekenen dat alles simpelweg wérkt. Van projectoren tot informatieschermen, van lampen tot laptops, van lichtaansturing tot het nieuwe werken.

Helder advies, betrouwbare levering, excellente support.
Dat is waar we bij AENC al meer dan 20 jaar om bekend staan. Wij leveren totaaloplossingen: we verbinden de beste apparatuur met slimme software en ondersteunende systemen. Zo zorgen we dat onze klanten steeds beter, effectiever en prettiger kunnen werken. En dat ze klaar zijn voor de toekomst.

Waar staan we, waar gaan we heen?

Vroeger waren telefonie en internet twee gescheiden werelden. Nu zijn ze volledig met elkaar verbonden. Internet op je smartphone, bellen over het internet: het zijn de normaalste zaken van de wereld geworden. Hetzelfde gebeurt nu met audiovisuele apparatuur en IT. Deze werelden groeien naar elkaar toe. Worden één. Dat realiseerde AENC-oprichter Arjan Dekker zich al in het jaar 2000. Tot dan toe timmerde een deel van het nog jonge bedrijf aan de weg met IT-diensten. En een ander deel ‘deed’ in audiovisuele apparatuur.

Lees verder

Van uitwisseling tussen die twee was nog helemaal geen sprake. Maar tijdens een verblijf in Las Vegas, wandelend over The Strip in een zee van licht, geluid en informatie, besefte Arjan dat AV en IT geen gescheiden werelden zijn. Licht, beeld, geluid en informatie kun je alles laten doen wat je wilt, als je maar over de juiste apparaten en de juiste software beschikt. En vooral ook: over de juiste mensen die alles aan elkaar kunnen knopen. Laat dat nu precies zijn wat AENC in huis had!

Terug in Alblasserdam ging Arjan daarom te rade bij zijn medewerkers. De audiovisuele afdeling wist: organisaties hebben AV-apparatuur omdat ze informatie willen delen, op een toegankelijke en effectieve manier. Soepel werkende apparatuur is daarvoor een must. Of je nou in een klaslokaal de relativiteitstheorie probeert uit te leggen. Voor de board of directors een presentatie moet houden. Of in de kantine de dienstmededelingen onder de aandacht wilt brengen. En de IT’ers lieten weten: onze klanten zitten niet te wachten op gedoe. Systemen moeten simpelweg en veilig werken, en: makkelijk te koppelen zijn. Zodat ze meekunnen in de snelle ontwikkelingen van de techniek.

Arjan realiseerde zich ook de verbindende kracht van software. Kunnen we onze klanten in staat stellen om zelf hun informatie te creëren, beheren en publiceren? Dan krijgen al die prachtige projectors, mooie displays en voorzieningen écht meerwaarde. En zo begon AENC met het ontwikkelen van software waarmee je eenvoudig audiovisuele content maakt en beheert.

En dat was nog maar het begin. Inmiddels zijn we jaren verder. AENC is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf van ruim 90 medewerkers. En heeft inmiddels ook alle kennis in huis op het gebied van lichtaansturing. Want daar liggen ook ongekende mogelijkheden en besparingen voor onze klanten. Vele scholen, overheden, zorginstellingen, multinationals en MKB’ers behoren tot onze klantenkring. We adviseren hen dagelijks over hun IT-, AV, software en verlichting. Leveren de beste apparatuur, slimme software en systemen. En we blijven ons speelveld uitbreiden, door bijvoorbeeld ook te kijken naar de nieuwe mogelijkheden die hedendaagse verbindingen bieden.

Reden om trots op te zijn? Ja. Reden om achterover te leunen? Zeker niet! Audiovisueel, IT, software en verlichting kunnen nog veel meer met elkaar verbonden worden. Sterker nog, dat is onontkoombaar. AV-apparaten en lichtaansturing worden steeds slimmer. En dat brengt ongekende mogelijkheden met zich mee. Maar ook IT-gerelateerde issues, zoals veiligheid, continuïteit en compatibiliteit.

Dankzij onze jarenlange expertise kunnen we onze klanten helpen problemen te voorkomen en nieuwe mogelijkheden optimaal te benutten. Partner in totaaloplossingen – dat is AENC.