Microsoft Intune

Microsoft Intune, apparaatbeheer voor zakelijk gebruik

 

 

Wat is Microsoft Intune

Microsoft Intune is een cloudservice waarmee u alle apparaten in uw organisatie kunt beheren vanuit één centrale omgeving. Intune maakt het mogelijk om beleidsregels te maken voor apparaten en hun toegang tot uw organisatiegegevens. Op persoonlijke apparaten kan bijvoorbeeld de toegang tot bedrijfsgegevens worden ontzegd of deze isoleren van de persoonlijke gegevens. Zo belanden ze bij verlies of diefstal niet op straat.

Met Microsoft Intune kunt u het volgende doen:

  • Beleidsregels instellen voor alle apparaten binnen de organisatie
  • Apps implementeren en verifiëren
  • Bedrijfsgegevens beschermen door regels in te stellen voor het openen en delen van gegevens
  • Apparaten en apps laten voldoen aan uw beveiligingsvereisten

 

Apparaatbeheer met Intune

Met Intune kunt u apparaten beheren met een methode die het beste geschikt is voor uw organisatie.

Mobiele apparaten beheren met MDM (Mobile Device Management)
Met MDM kunt u een apparaat compleet beheren. De gegevens kunnen vanaf afstand worden gewist en het apparaat kan naar de fabrieksinstellingen teruggezet worden. MDM is geschikt voor het beheer van bedrijfsapparatuur. Voor persoonlijke apparaten is MAM een betere oplossing.

Apps beheren met MAM (Mobile Application Management)
Met MAM is het mogelijk om zakelijke gegevens op persoonlijke apparaten te beheren. Er zijn diverse toepassingsmogelijkheden om deze te beschermen. Denk dan bijvoorbeeld aan het voorkomen van het kopiëren van zakelijke gegevens naar persoonlijke apps. Of dat alle zakelijke gegevens uit Office-apps vanaf afstand kunnen worden verwijderd.

Wat is het voordeel van Microsoft Intune?

Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, wordt het beheren van apparaten ook steeds ingewikkelder. Intune zorgt ervoor dat u één overzicht heeft van alle apparaten. Het geeft inzichten welke rechten gebruikers hebben. Daarnaast helpt Intune om op afstand aanpassingen te doen in het bedrijfsbeleid. U kunt deze direct doorvoeren naar meerdere personen of bijvoorbeeld iedereen binnen de organisatie. Dit scheelt u een hele hoop tijd.

 

Intune in breder perspectief

Microsoft Intune staat als oplossing uiteraard nooit alleen op zichzelf en maakt deel uit van de complete ICT-omgeving binnen uw organisatie. Laat u hierin dus altijd adviseren door een ICT-kennispartner. Zo haalt u het meeste rendement uit deze krachtige cloudoplossing van Microsoft.

Hier wil ik meer over weten

Bel ons op 078 – 69 95 899

Of mail naar contact@aenc.nl

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!