Microsoft neemt afscheid van merknaam Office

Het einde van Microsoft Office komt in zicht. Het techbedrijf gaat alle software bundelen in Microsoft 365. De individuele namen van toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint blijven wel bestaan. Het gaat om de eerste echte ingreep op het Office-merk van Microsoft in dertig jaar.

De wijziging betreft Office.com, de mobiele Office-app en de Office-app voor Windows. Die diensten worden hernoemd of geïntegreerd in de Microsoft 365-app. De wijzigingen gelden voor iedereen die de Office-app gebruikt voor werk, school of privé.

Microsoft 365
In de plaats komt Microsoft 365, het productiviteitsplatform van Microsoft met apps als Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive en meer. Er zijn, volgens Microsoft, geen gevolgen voor het bestaande account, profiel, abonnement of bestanden van klanten.

De app zal automatisch worden bijgewerkt met het nieuwe logo. De Microsoft 365-app komt ook uit op de mobiele platformen Android en iOS. Dat is een upgrade, want daar is nu alleen nog een Office-app aanwezig. Maar in die app worden de Microsoft 365-functies geïntegreerd.

Word en Excel
En wat met tools als Word en Excel? Die individuele toepassingen blijven bestaan als onderdeel van Microsoft 365. Het bedrijf blijft ook eenmalige aankopen van apps als Word, Excel, PowerPoint en Outlook aanbieden aan consumenten en bedrijven. De veranderingen rond Office.com starten in november 2022. In januari 2023 beginnen de aanpassingen voor de Office-app op Windows en de mobile Office-app.

Rino Broer
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!