Complete controle en gemak via uw eigen, beschermde ‘privé of hybride cloud’

Eenvoudig gezegd is cloud computing het leveren van computing services zoals hardware, software en gegevens via internet (‘de cloud’). De cloud ingaan, het principe is welhaast net zo simpel als water uit de kraan. En er is voor uw organisatie altijd een geschikte combinatie aan clouddiensten, die ervoor zorgen dat uw medewerkers veilig en overal toegang verkrijgen tot uw bedrijfsgegevens.

Private en hybride cloud, een greep uit de mogelijkheden

Private cloud

Bij private cloud gaat het om een infrastructuur die speciaal voor uw bedrijf is ontwikkeld. AENC host, controleert en managed uw IaaS (Infrastructure as a Service) en wij helpen u met de virtualisatie van uw eigen servers. De infrastructuur is uw eigendom en deelt u dus niet met ander gebruikerspubliek. Alleen uw bedrijf heeft de volle toegankelijkheid en het beheer. AENC heeft jarenlange ervaring met het bouwen van private cloud omgevingen voor klanten. Voor o.a. Cedrah, Adullam Gehandicaptenzorg en Orion zijn volledige omgevingen in Nederlandse datacenters gerealiseerd. Afhankelijk van de gestelde eisen en wensen bent u zelf eigenaar van de hard- en software of kiest u voor het PaaS platform van AENC in één van onze eigen datacenters.

Hybrid cloud

Naast de private cloud is er ook de hybrid cloud. De hybrid cloud biedt u de mogelijkheid om te profiteren van het beste van twee werelden en kenmerken van de public cloud (een cloud die gebruikt en gedeeld wordt door meerdere gebruikers) te combineren met die van de private cloud. Uw lokale omgeving wordt hierbij gekoppeld met een externe cloudomgeving. Office 365 in combinatie met uw eigen serveromgeving is een goed voorbeeld van hoe de hybrid cloud voor u kan werken.

Azure stack

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de public cloud, waaronder het Microsoft Azure platform. Microsoft Azure Stack is een hybride cloud platform product waarbij u gebruik kunt maken van diverse Azure services binnen uw eigen datacenter. Microsoft Azure kan eenvoudig worden geïntegreerd met uw bestaande IT-omgeving. U beslist zelf waar u uw gegevens en applicaties wilt bewaren: in uw eigen datacenter of binnen het Azure platform. Resources zijn daarbij eenvoudig te verplaatsen. Met Azure Stack brengt Microsoft bewezen innovatie naar uw datacenter. Met Azure Stack profiteert u van de flexibiliteit van de public cloud in combinatie met de controle die uw eigen datacenter met zich meebrengt.

De officiële release van Azure Stack wordt midden 2017 verwacht. Ontdek als eerste de ongekende mogelijkheden van het Azure Stack-cloudplatform en neem contact met ons op.

AENC adviseert

Microsoft Azure

De voordelen van

Private en Hybride Cloud
Z

Uw data veilig in Nederland

Z

AENC voldoet aan de privacywetgeving

Z

Services optimaal inrichten en schalen

L

En nog veel meer

Laat ons u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden

Branche:ZakelijkEducatief