Onderdeel van het AENC Intelligent concept

Complete controle en gemak via uw eigen, beschermde ‘privé of hybride cloud’

* Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten

Eenvoudig gezegd is cloud computing het leveren van computing services zoals hardware, software en gegevens via internet (‘de cloud’). De cloud ingaan, het principe is welhaast net zo simpel als water uit de kraan. En er is voor uw organisatie altijd een geschikte combinatie aan clouddiensten, die ervoor zorgen dat uw medewerkers veilig en overal toegang verkrijgen tot uw bedrijfsgegevens.

Private cloud

Bij private cloud gaat het om een infrastructuur die speciaal voor uw bedrijf is ontwikkeld. AENC host, controleert en managed uw IaaS (Infrastructure as a Service) en wij helpen u met de virtualisatie van uw eigen servers. De infrastructuur is uw eigendom en deelt u dus niet met ander gebruikerspubliek. Alleen uw bedrijf heeft de volle toegankelijkheid en het beheer. AENC heeft jarenlange ervaring met het bouwen van private cloud omgevingen voor klanten. Voor o.a. Cedrah, Adullam Gehandicaptenzorg en Orion zijn volledige omgevingen in Nederlandse datacenters gerealiseerd. Afhankelijk van de gestelde eisen en wensen bent u zelf eigenaar van de hard- en software of kiest u voor het PaaS platform van AENC in één van onze eigen datacenters.

Hybrid cloud

Naast de private cloud is er ook de hybrid cloud. De hybrid cloud biedt u de mogelijkheid om te profiteren van het beste van twee werelden en kenmerken van de public cloud (een cloud die gebruikt en gedeeld wordt door meerdere gebruikers) te combineren met die van de private cloud. Uw lokale omgeving wordt hierbij gekoppeld met een externe cloudomgeving. Office 365 in combinatie met uw eigen serveromgeving is een goed voorbeeld van hoe de hybrid cloud voor u kan werken.

Microsoft Azure

Microsoft Azure maakt ICT sneller, makkelijker en goedkoper. Niet vreemd dus dat veel organisaties kijken naar de mogelijkheden van dit cloud platform. AENC helpt u graag bij deze oriëntatie. Vanuit de vele Azure projecten die wij al hebben gedaan, kunnen we snel voor uw organisatie inschatten waar de kansen en mogelijkheden liggen. Betrek ons daarom vroeg in uw aankoopproces, dat kan u behoorlijk wat tijd en geld besparen. Als Microsoft Gold Partner zijn we continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends en beschikken we over de beste specialisten om Azure voor u te laten werken.

Vereenvoudig complexe omgevingen

U hoeft geen expert te zijn in het configureren, implementeren en onderhouden van uw zakelijke toepassingen, want AENC kan u hierbij helpen. Kies uit een groeiend aantal gebruiksklare sjablonen zodat u onmiddellijk aan de slag kunt gaan.

Microsoft Azure heeft een zeer hoge beschikbaarheid

Azure biedt een SLA met een beschikbaarheid van 99,9%, 24×7 technische ondersteuning en 24-uurs statuscontrole. Microsoft heeft datacenters in allerlei regio’s waaronder in Amsterdam (West Europa) en Dublin (Noord Europa). Alles wordt sowieso binnen één datacentrum in één regio driemaal gerepliceerd.

Microsoft Azure is betaalbaar en schaalbaar

Azure kan snel op- en afschalen om te voldoen aan de vraag, dus u betaalt alleen voor wat u gebruikt. De facturering gebeurt per minuut en u krijgt de mogelijkheid om populaire infrastructuurservices zoals berekeningen, opslag en bandbreedte voor een concurrerende prijs aan te schaffen.

Microsoft Azure en security

Voor zorginstellingen bijvoorbeeld is het cruciaal dat patiënt- en medische gegevens worden beschermd. Met Microsoft Azure zijn de beveiliging en privacy van uw gegevens gegarandeerd. Microsoft Azure voldoet aan diverse veiligheidskeurmerken, zoals ISO27001, ISO27002 en NEN7510. U bent verzekerd van een veilige opslag en bescherming van uw gegevens. Uw gegevens blijven binnen Europa en u blijft zelf eigenaar van uw gegevens. U bent immers als zorgaanbieder vanuit de wet verplicht om uw vertrouwelijke gegevens zo goed mogelijk te beschermen.

Microsoft Azure diensten en oplossingen

 • Azure Active Directory (Azure AD en/of Azure AD Services), Single Sign-On naar Office 365
 • Uw RDS of Citrix XenApp omgeving volledig gehost in Azure
 • Citrix XenApp Essentials Service op Azure, uw applicaties gehost in de cloud
 • Citrix XenDesktop Essentials (Windows 10 virtual desktops in de Microsoft Azure cloud) als dienst afnemen
 • Cloudbackup naar Azure
 • Replicatie naar Azure met mogelijkheid om live te gaan (uitwijkomgeving)
 • OTA (Ontwikkel, Test en Acceptatie) omgeving op Azure (staat standaard uit dus lage kosten)
 • SQL Database Services

  Screenshot van een Microsoft Azure dashboard

  Waarom kiezen voor Microsoft Azure van AENC?

  Vakkundig advies o.b.v. 25+ jaar ervaring als ICT-dienstverlener

  Één vast aanspreekpunt, in een team van gecertificeerde ICT-specialisten

  Hoogwaardige technologie van A-merk ICT-leveranciers

  Volledig conform de AVG/GDPR wet- en regelgeving

  Proactieve support (o.a. hulp op afstand)

  Wilt u graag meer informatie over Microsoft Azure?

  Wat is voor uw organisatie de beste keuze? Private of Hybrid cloud? We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Neem vrijblijvend contact met ons op en we komen graag een keer langs. Meedenken en adviseren zit in ons DNA. Samen kijken we naar uw wensen en wat u nodig heeft om deze te realiseren.

   

  Laat ons u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden

   Branche:ZakelijkEducatief
   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

   Subscribe To Our Newsletter

   Subscribe To Our Newsletter

   Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

   You have Successfully Subscribed!