Wat betekenen de perikelen rond Microsoft Exchange voor u?

Waarschijnlijk heeft u in het nieuws wel gehoord over de wereldwijde cyberaanval op Microsoft Exchange Servers. Deze aanval kon ontstaan door een datalek in de software die veel bedrijven gebruiken voor e-mail en agendabeheer. Het lek had betrekking op bedrijven die een eigen lokale Exchange Server hebben (on-premises), niet op bedrijven die hun Exchange Server in de cloud hebben geïnstalleerd (online).

Ondanks dat de aanval vermoedelijk op overheden en grote spelers was gericht, heeft het MKB er toch last van ondervonden. Zo ook een aantal van onze klanten.

Zelfs na installatie van de door Microsoft gelanceerde patches om de kwetsbaarheden te herstellen, bleven onze ICT-ers verdacht verkeer waarnemen. Zij hebben vervolgens super adequaat gereageerd door een procedure te schrijven om het lek te dichten en alle getroffen servers van onze klanten schoon te krijgen. Tot in de nachtelijke uurtjes hebben zij doorgewerkt om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Dat verdient een groot compliment!

We kunnen u verzekeren dat u goed beveiligd bent met uw Exchange Server on-premises. Toch zou u eens na kunnen denken over de overstap naar Exchange Online. Want als cyberaanvallen van zo’n uitzonderlijk groot formaat in de toekomst vaker gebeuren, wilt u zich daar goed tegen wapenen.

Microsoft heeft als reactie op deze cyberaanval een gigantisch team van security experts opgesteld die ervoor zorgen dat Microsoft Exchange veilig blijft. Daar kun je als bescheiden Managed Services organisatie bijna niet tegen opboksen, hoe goed onze technische experts ook zijn.

Er zitten dus zeker voordelen aan een overstap naar Exchange Online. Dat betekent niet dat u een volledige overstap moet maken naar de cloud. Er zijn ook hybride oplossingen mogelijk, waarbij een deel van de software online staat en de rest op een fysieke server in uw bedrijf.   

 

Genoeg om over na te denken dus. Wat heeft uw voorkeur bij Microsoft Exchange?

On-premises, hybride of online? AENC ICT Solutions kan u adviseren in een oplossing op maat. We gaan hierover graag eens met u in gesprek.

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  Branche:ZakelijkEducatief
  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Subscribe To Our Newsletter

  Subscribe To Our Newsletter

  Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

  You have Successfully Subscribed!