Wat is er nieuw in Microsoft Teams?

Wat is er nieuw in Microsoft Teams?

• De Teams-ervaring verbeteren

Microsoft is voortdurend bezig om Teams te verbeteren, dus mogelijk merkt u dat het schakelen tussen de chat en kanalen sneller gaat sinds de recente upgrades. Dit maakt deel uit van een grotere inspanning om de app-prestaties voor u te verbeteren.

 

• Een nieuwe chat starten in een nieuw venster

In instellingen kunt u er voor kiezen om een nieuwe chat te starten in het hoofdvenster van Teams of in een nieuw venster. U kunt deze instelling vinden via Instellingen en meer  bovenaan de app. Selecteer Instellingen, scroll omlaag naar Nieuwe chat openen in en selecteer Nieuw venster. De volgende keer dat u een nieuwe chat start, wordt deze automatisch geopend in een nieuw venster.

 

• Het volledig nieuwe whiteboard in de chat, kanalen en vergaderingen

Het Microsoft Whiteboard in Teams is volledig opnieuw opgebouwd om een uitgebreide werkruimte voor visuele samenwerking te bieden. Zoek naar nieuwe sjablonen (er zijn er meer dan 41), plaknotities, reacties en meer. U kunt afbeeldingen en vormen invoegen, de achtergrondkleur en het rasterontwerp van het bord wijzigen en gemakkelijker werken met een verscheidenheid aan inhoud met de nieuwe hulpmiddelen. Zie Welkom bij het nieuwe Whiteboard! – Microsoft Tech Community voor meer informatie over de overige verbeteringen.

 

• Een bericht beantwoorden in een chat

U kunt een specifiek bericht beantwoorden in een chat. Plaats de muisaanwijzer op het bericht dat u wilt beantwoorden en selecteer Meer opties  > Beantwoorden. Een voorbeeld van het bericht dat u beantwoordt, wordt weergegeven in het vak waarin u uw bericht typt en u kunt uw antwoord eronder toevoegen.

 

• Nieuwe sneltoetsen voor Teams voor persoonlijk gebruik

Microsoft Teams heeft enkele nieuwe sneltoetsen voor chatten. Als u meer wilt weten over deze en andere functies die beschikbaar zijn in Teams raadpleegt u Wat is er nieuw in Microsoft Teams voor persoonlijk gebruik.

 

• Opname starten en automatisch livetranscriptie inschakelen

Wanneer u begint met het opnemen van een vergadering, schakelt u ook livetranscripties in. Selecteer Meer acties  bovenaan de vergadering en selecteer vervolgens Opname starten. Er wordt automatisch een transcriptie gemaakt.

Zie Een vergadering opnemen in Teams voor meer informatie over opnamen en transcripties van vergaderingen.

Meer weten?

Vraag een adviesgesprek aan

Bel ons op 078 – 69 95 899

Of mail naar contact@aenc.nl

Advies hoe Microsoft Teams optimaal te gebruiken?

Bent u na bovenstaand artikel benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het optimaal inzetten van Microsoft Teams in uw organisatie? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

  '

  Maak uw keuzeAdviesgesprekPrijsopgave


  Subscribe To Our Newsletter

  Subscribe To Our Newsletter

  Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

  You have Successfully Subscribed!