Altijd de juiste dekking en capaciteit

Laptops, smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken in ons dagelijks bestaan. Omdat al deze apparaten draadloos werken, is het toegang verlenen van medewerkers en gasten tot een draadloos netwerk essentieel. WiFi geldt tegenwoordig als het primaire koppelvlak. Waar dekking als uitgangspunt gold, vraagt de gebruiker nu capaciteit. Laptops, met vastomlijnde WiFi specificaties, zijn verdrongen door de Bring-Your-Own-Device trend. Voor een optimaal functionerend netwerk is een grondige Site Survey met Spectrum Analyse daarom van groot belang.

Wifi meting en planning, een greep uit de mogelijkheden

Wifi site survey

U bent op zoek naar de perfecte WiFi oplossing voor uw gebouw? Laat dan vooraf door AENC een Wireless WiFi Site Survey uitvoeren. Een WiFi Site Survey is het meest belangrijke onderdeel bij het ontwerpen van een draadloos netwerk. Als u geen fysieke on-site WiFi meting verricht, zal de capaciteit en dekking van het draadloze netwerk een grove inschatting worden. AENC maakt gebruik van de nieuwste WiFi meettechnieken om de voor u benodigde dekking en capaciteit in kaart te brengen. U krijgt een uitgebreide rapportage, waarin alle informatie van de uitgevoerde Site Survey zoals dekking, capaciteit, beveiliging en redundantie gedetailleerd zijn weergegeven.

Spectrum analyse

Met een Spectrum Analyse brengen wij het radiospectrum in kaart. Deze geavanceerde analyse brengt in beeld of het radiospectrum ‘schoon’ genoeg is en op welke draadloze kanalen zich (eventuele) storingsbronnen bevinden. We brengen alle storingsbronnen in kaart die van invloed zijn op het WiFi netwerk. Denk bijvoorbeeld aan beveiligingscamera’s, radiozenders of andere WiFi netwerken. Ook bepalen we de kanaal- en vermogensinstellingen voor optimale inrichting van het radiospectrum. Na het afronden van de metingen stelt AENC een rapportage op van de meetwaarden.

Wifi implementatie

Voor de implementatie van uw WiFi netwerk, is de uitgevoerde Site Survey en Spectrum Analyse leidend. Alle benodigde WiFi componenten worden conform de planning geïnstalleerd. Vervolgens wordt in overleg met uw netwerkbeheerder de configuratie van uw WiFi netwerk uitgevoerd. Onze ervaren WiFi netwerk engineers installeren uw WiFi netwerk, rekening houdend met zo min mogelijk verstoringen voor uw organisatie.

Wifi kwaliteitsmeting

Na voltooiing van de implementatiefase voeren we een WiFi kwaliteitsmeting uit, zodat we kunnen controleren of het initiële ontwerp van het WiFi netwerk aan uw eisen voldoet. Het uitvoeren van een WiFi kwaliteitsmeting voorkomt problemen na de oplevering. Een WiFi kwaliteitsmeting is de enige manier om te bewijzen dat u de dekking en capaciteit heeft die vooraf is afgesproken.

Wifi planning

Bij het aanleggen van een draadloos netwerk is het belangrijk om eerst een goede planning te maken waar Acces Points moeten komen, voordat er wordt overgegaan op de implementatie van het netwerk. Met het maken van een goede planning voorkomt u dat er na het aanleggen nog aanpassingen uitgevoerd moeten worden.

AENC brengt de beste opties voor u in kaart! Door op locatie de doorlaatbaarheid van muren en vloeren te controleren, maken wij een goede voorspelling hoe het draadloze signaal zich gedraagt binnen het gebouw. Ook houden we rekening met (metalen) kasten, machines of andere (draadloze) apparatuur, die verslechtering van het signaal kunnen veroorzaken. AENC ontwerpt draadloze netwerken met in het achterhoofd welk type clients er gebruikt gaan worden en hoeveel, de zogenaamde Client Based Engineering. AENC heeft veel ervaring in het softwarematig plannen van draadloze netwerken.

Onze technisch specialist brengt met behulp van een plattegrond en analyse van onder andere de muren en vloeren het gewenste doel voor WiFi in kaart. Hierdoor kunnen we een accurate planning maken hoeveel Access Points er nodig zijn en waar deze het beste kunnen worden geplaatst. Planning en rapportage maken standaard onderdeel uit van onze WiFi planning.

De voordelen van

WiFi meting en planning
Z

Altijd de juiste dekking en capaciteit

Z

Uitgebreide rapportage en inzicht vooraf

Z

Uitgevoerd door AENC specialisten

Z

Check of het afgesproken resultaat is gerealiseerd

L

En nog veel meer

Laat ons u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden

Branche:ZakelijkEducatief