Onderdeel van het AENC Intelligent concept

Een optimaal functionerend draadloos netwerk binnen uw organisatie

* Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten
Is een goed en snel werkend draadloos netwerk onmisbaar binnen uw organisatie? Laat dan een WiFi planning en meting door AENC uitvoeren. We meten de dempingen en storingen, die de gewenste snelheid en stabiliteit negatief kunnen beïnvloeden en maken op basis daarvan een planning waar de Acces Points moeten komen. Om zo een optimale dekking en capaciteit te garanderen. Een kwaliteitsmeting achteraf bewijst of aan alle eisen wordt voldaan.

Site survey

U bent op zoek naar de perfecte WiFi oplossing voor uw gebouw? Laat dan vooraf door AENC een Wireless WiFi Site Survey uitvoeren. Een WiFi Site Survey is het meest belangrijke onderdeel bij het ontwerpen van een draadloos netwerk. Als u geen fysieke on-site WiFi meting verricht, zal de capaciteit en dekking van het draadloze netwerk een grove inschatting worden. AENC maakt gebruik van de nieuwste WiFi meettechnieken om de voor u benodigde dekking en capaciteit in kaart te brengen. U krijgt een uitgebreide rapportage, waarin alle informatie van de uitgevoerde Site Survey zoals dekking, capaciteit, beveiliging en redundantie gedetailleerd zijn weergegeven.

Planning

Bij het aanleggen van een draadloos netwerk is het belangrijk om eerst een goede planning te maken waar Acces Points moeten komen, voordat er wordt overgegaan op de implementatie van het netwerk. Met het maken van een goede planning voorkomt u dat er na het aanleggen nog aanpassingen uitgevoerd moeten worden.

AENC brengt de beste opties voor u in kaart! Door op locatie de doorlaatbaarheid van muren en vloeren te controleren, maken wij een goede voorspelling hoe het draadloze signaal zich gedraagt binnen het gebouw. Ook houden we rekening met (metalen) kasten, machines of andere (draadloze) apparatuur, die verslechtering van het signaal kunnen veroorzaken. AENC ontwerpt draadloze netwerken met in het achterhoofd welk type clients er gebruikt gaan worden en hoeveel, de zogenaamde Client Based Engineering. AENC heeft veel ervaring in het softwarematig plannen van draadloze netwerken.

Onze technisch specialist brengt met behulp van een plattegrond en analyse van onder andere de muren en vloeren het gewenste doel voor WiFi in kaart. Hierdoor kunnen we een accurate planning maken hoeveel Access Points er nodig zijn en waar deze het beste kunnen worden geplaatst. Planning en rapportage maken standaard onderdeel uit van onze WiFi planning.

Implementatie

Voor de implementatie van uw WiFi netwerk, is de uitgevoerde Site Survey en Spectrum Analyse leidend. Alle benodigde WiFi componenten worden conform de planning geïnstalleerd. Vervolgens wordt in overleg met uw netwerkbeheerder de configuratie van uw WiFi netwerk uitgevoerd. Onze ervaren WiFi netwerk engineers installeren uw WiFi netwerk, rekening houdend met zo min mogelijk verstoringen voor uw organisatie.

Kwaliteitsmeting

Na voltooiing van de implementatiefase voeren we een WiFi kwaliteitsmeting uit, zodat we kunnen controleren of het initiële ontwerp van het WiFi netwerk aan uw eisen voldoet. Het uitvoeren van een WiFi kwaliteitsmeting voorkomt problemen na de oplevering. Een WiFi kwaliteitsmeting is de enige manier om te bewijzen dat u de dekking en capaciteit heeft die vooraf is afgesproken.

Waarom kiezen voor WIFI planning en meting van AENC?

Vakkundig advies o.b.v. 25+ jaar ervaring als ICT-dienstverlener

Één vast aanspreekpunt, in een team van gecertificeerde ICT-specialisten

Hoogwaardige technologie van A-merk ICT-leveranciers

Volledig conform de AVG/GDPR wet- en regelgeving

Proactieve support (o.a. hulp op afstand)

Wilt u meer informatie over WIFI planing & meting?

Hoe krijgt u snel en dekkend draadloos internet in uw organisatie? We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Neem vrijblijvend contact met ons op en we komen graag een keer langs. Meedenken en adviseren zit in ons DNA. Samen kijken we naar uw wensen en wat u nodig heeft om deze te realiseren.

 

Laat ons u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden

  Branche:ZakelijkEducatief
  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Subscribe To Our Newsletter

  Subscribe To Our Newsletter

  Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

  You have Successfully Subscribed!