TRENDING
WPA 2 beveiliging gekraakt

Security as a Service Alert

De veelgebruikte beveiliging voor Wifi-netwerken WPA2 blijkt ernstige beveiligingsproblemen te bevatten. Vermoedelijk zijn nagenoeg alle Wifi-routers en alle apparaten die hiermee verbinding maken door het probleem getroffen. Dit is wat u moet weten over dit nieuwe beveiligingsprobleem. Het lek wordt ook wel Key Reinstallation Attack genoemd.

Welke Wifi-netwerken of toestellen zijn kwetsbaar?

Nagenoeg alle Wifi-netwerken en apparaten zijn kwetsbaar voor cyberaanvallen. De kwetsbaarheid slaat op de WPA2-versleuteling, die wordt gebruikt in elk modern Wifi-toestel van laptops, smartphones, tablets, thuisnetwerken of op het werk en waarschijnlijk ook de publieke hotspots in het café of de bus. Dit voor toestellen op Linux, Windows, Android, iOS/macOS en meer specifieke routersoftware.

Kan iedereen mijn netwerk aanvallen?

Aanvallers moeten zich in principe binnen het bereik van uw Wifi-netwerk bevinden om het netwerk te kunnen aanvallen. Het is dus niet zo dat iemand via internet op grote afstand uw netwerkverkeer op deze manier kan onderscheppen. Het is niet bekend of het probleem al in praktijk is misbruikt. Wie echter geen vertrouwen meer heeft in WPA2 kan in afwachting van een patch nog steeds verbinding maken via een ethernetkabel. Voor smartphones kunt u terugvallen op uw 4G-netwerk. Let wel op: indien dit netwerk wordt gedeeld via een mobiele hotspot, wordt hiervoor gebruik gemaakt van een Wifi-netwerk. Het gebruik van een mobiele hotspot is dus niet veilig.

Hoe los ik het op?

Het is mogelijk om toestellen te gaan patchen tegen een Key Reinstallation Attack. Het is dus wachten tot de verschillende leveranciers met updates komen. Wanneer dit zal gebeuren is echter nog niet duidelijk.

BELANGRIJKSTE TE NEMEN ACTIES!

  • Log alleen in op websites die via https:// werken.

  • Installeer de komende maanden alle OS (besturingssysteem) updates op werkplekken, smartphones en tablets. Met name Android 6 en Linux.
  • Werk de firmware van uw access points bij zodra een patch is uitgebracht.

Behoefte aan meer toelichting?

Neem dan contact met ons op via 078 – 69 95 888 of support@aenc.nl

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!