WPA-2 update 27-11-2017

Nieuws, Security as a Service, Trending

SECURITY as a SERVICE alert

Veel leveranciers hebben al gereageerd op het WPA-2 beveiligingslek. Zo heeft HP te kennen gegeven dat de MSM access points niet kwetsbaar zijn. Die hoeven dus niet geupdate te worden. De HP Aruba access points hebben intussen een update gekregen die het probleem verhelpt. AENC heeft afgelopen periode de “Managed Service” en “Security as a Service” klanten waar mogelijk proactief bijgewerkt. Naast het updaten van de acces points dienen ook uw clients bijgewerkt te worden:

  • Voor Windows heeft Microsoft op 10-1-2017 al een update vrijgegeven. Zorg dus dat uw Windows up-to-date is.
  • Voor iOS is intussen iOS 11.1 vrijgeven die de kwetsbaarheid oplost. Het wordt dus aangeraden om uw iPad/iPhone zo snel mogelijk te updaten.
  • Voor macOS High Sierra is update 10.13.1 uitgebracht, voor macOS Sierra security update 2017-001 en voor macOS El Capitan is security update 2017-004. Deze updates lossen naast het WPA-2 lek ook diverse andere beveiligingsproblemen op.
  • Google heeft een beveiligingsupdate voor Android uitgebracht die de KRACK-attack (Key Reinstallation Attack) op WPA 2 verhelpt. Google heeft de update voor Nexus en Pixel toestellen beschikbaar gemaakt. Fabrikanten van Android toestellen zijn de afgelopen maand over de nu verholpen kwetsbaarheden ingelicht door Google. Zij hebben in deze tijd updates kunnen ontwikkelen. Dat wil echter niet zeggen dat alle Android toestellen deze updates zullen ontvangen. Veel toestellen worden niet meer met updates van de fabrikant ondersteund of de fabrikant brengt de update op een later moment uit. Via de website SamSung Mobile Security kunt u controleren of uw Samsung toestel de update ontvangt. Controleer of uw LG toestel deze update ontvangt via de LG Security Bulletins.
  • Voor Chrome OS heeft Google een update uitgebracht op 27 oktober. Versie 62.0.3202.74 bevat de oplossing voor de WPA-2 kwetsbaarheid.

Behoefte aan meer toelichting?
Neem dan contact met ons op via 078 – 69 95 888 of support@aenc.nl

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!