De ideale werkplek: 6 Trends & Tips

Rino Broer

Roel Waayer

Accountmanager AENC Audiovisual

De ideale werkplek is in de loop der tijd steeds beter afgestemd op het comfort van de medewerker. Maar, hoe ziet zo’n ideale werkplek er eigenlijk uit? 

1. De ideale werkplek is beschikbaar

Als je het ons vraagt, begint de ideale werkplek bij beschikbaarheid. Hoe geschikt de omgeving ook is, als er geen gepaste werkplek beschikbaar is, is dat verre van ideaal. Wanneer je naar kantoor gaat, wil je graag weten of er een plek is of niet. Nog beter is het wanneer je die plek kan reserveren en in één overzichtelijk systeem kan zien wie waar zit. 

2. Zorg voor variabele werkplekken

Diezelfde ideale werkplek is beschikbaar in allerlei vormen en maten: als stiltewerkplek, in de buurt van collega’s, met een dubbel beeldscherm, of in hoogte verstelbaar. Daarmee weet je zeker dat je de geplande activiteiten voor jouw werkdag optimaal uit kunt voeren. Telefoontje tussendoor? Je ziet meteen welke belcel daarvoor beschikbaar is.

  • Handig! Lekker geconcentreerd bezig? Dan wil je vast niet gestoord worden. Gelukkig is ook daar een oplossing voor: stel je status in het systeem in. Brandt er een blauw lampje, dan weten je collega’s dat ze je niet mogen storen!

 

3. Stel je ideale werkplek automatisch in

Eén van de grote nadelen van flexibele werkplekken is dat je nooit je ‘eigen’ bureaustoel of bureauhoogte ingesteld hebt staan. Gelukkig komt daar verandering in wanneer het reserveringssysteem jouw gekozen werkplek automatisch afstelt op jouw lengte en voorkeuren. Werk je liever staand of zittend? Het door jou gereserveerde bureau staat ingesteld wanneer je arriveert.

Daarmee maak je van iedere werkplek een persoonlijke werkplek en dat komt de arbeidsomstandigheden ten goede.

 

4. Flexibiliteit voorkomt irritatie

Ook zo’n veelvoorkomende irritatie op werk: collega’s die een werkplek reserveren, maar niet komen opdagen. Dat is niet goed voor de flexibiliteit van hybride werken. Echter met een goed afgesteld systeem worden werkplekken vrijgegeven wanneer een werknemer na een bepaalde tijd niet komt opdagen. De werkplek is meteen weer beschikbaar om gebruikt te worden door een andere collega. Zelfs wanneer je om twaalf uur ‘s middags besluit alsnog naar kantoor te komen.

 

5. Maak je werkdag compleet

Kom je vandaag met de auto naar kantoor? Dan wil je niet alleen een fijn bureau, maar ook een parkeerplaats. Wel zo handig om die meteen te reserveren terwijl je je werkplek uitzoekt, zodat je niet op het parkeerterrein voor verrassingen komt te staan.

Hetzelfde geldt voor een locker in de buurt van je bureau. Daar kun je mooi je laptop in opbergen wanneer je last minute een vergadersessie instapt.

 

6. Comfort op je ideale werkplek

De ontwikkeling van werkplekken gaat in een stroomversnelling. De ideale werkplek is tegenwoordig een technisch hoogstandje. Wat dacht je van de mogelijkheid om je telefoon en earpods draadloos op te laden? Of een lokale verwarming ingebouwd in het bureau om je armen en polsen in de winter op temperatuur te houden. Inclusief ingebouwde ventilator om een natuurlijke luchtstroom te reguleren. Of stoelen die bekleed zijn met speciale stof die de akoestiek op de werkplek verbetert. Comfort verhoogt de werkmodus.

Heeft u interesse?

Vraag een adviesgesprek aan

Bel ons op 078 – 69 95 888
Of mail naar contact@aenc.nl