AENC

Auditorium

Geschikt voor 100 tot 750 personen

Als organisaties evenementen organiseren voor een groot publiek, is een technisch sterk ingericht auditorium cruciaal voor de beleving en het comfort van de bezoekers. Lees meer

Wij staan altijd klaar voor een persoonlijk en praktisch advies. Meer weten? Bel Roel op 078 69 95 889

Auditorium

Grote zaal met grote mogelijkheden

Een auditorium is een grote zaal die speciaal ontworpen is voor het houden van presentaties, lezingen en evenementen voor een groot aantal mensen. De stoelen zijn meestal in rijen opgesteld als een tribune zodat iedereen goed zicht heeft.

Of het nu gaat om een college, symposium, congres of conferentie: het is van belang dat alle aanwezigen goed kunnen horen en zien wat er op het podium gebeurt. Naast de nodige audiovisuele oplossingen, moet er dus veel aandacht zijn voor de akoestiek in de ruimte. Omdat er vaak sprake is van lange zitperiodes, moeten de zitplaatsen ergonomisch en comfortabel zijn.

Welke voorzieningen zijn nodig in het auditorium?

Een goed ingericht auditorium heeft een groot projectiescherm voor presentaties en een camerasysteem om die presentaties op te nemen. Er staat vaak een katheder op het podium met daarop microfoons en een bedieningspaneel voor de sprekers. Een goed geluidssysteem zorgt ervoor dat iedereen in de ruimte alles kan horen. Met verlichting kan de aandacht op de spreker gelegd worden of juist op de hele zaal.

Alle audiovisuele middelen worden aangestuurd met een op maat ontworpen bedieningspaneel op het katheder. Daarnaast wordt bij een groot auditorium vaak een regieruimte ingericht met daarin ook een bedieningspaneel voor een technisch ondersteuner. De spreker hoeft hierdoor niet bezig te zijn met de techniek en kan zich volledig richten op zijn presentatie. In de regieruimte vind je ook de AV-kast. Daarin zit alle apparatuur netjes weggewerkt zodat je makkelijk onderhoud en service kunt verlenen.

Meer weten over het inrichten van een auditorium?

Bij AENC staan we altijd klaar voor een passende oplossing op maat. Persoonlijk en praktisch. Meer weten? Bel Roel, 078 – 69 95 889 of stuur een berichtje.

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit zijn wij
  • Persoonlijk
  • Expertise
  • Servicegericht
  • Productvisie
  • Flexibel

Ingrediënten voor het ideale auditorium

Scherm

Groot scherm om de projectie op weer te geven.

Beamer

Projecteert je presentatie op het scherm.

Camera

Om de presentatie op te nemen.

Microfoon

Voor goed verstaanbare sprekers.

Luidsprekers

Voor een ruimtevullend geluid.

Verlichting

Om de sfeer in de ruimte te bepalen.

Bedienpaneel

Zowel bij de spreker als in de regieruimte.

Regieruimte

Zorg dat de techniek goed loopt.

Wij werken onder andere met:

Ontdek het verschil

Bij AENC transformeren we ruimtes

Als technisch expert denk ik graag mee over de inrichting van jouw auditorium.