AENC

Trainingsruimte

Geschikt voor trainingen van 10 tot 25 personen

In een moderne werkomgeving is een multifunctionele trainingsruimte essentieel. Een flexibele ruimte met megaveel tools die het mogelijk maken om trainingen hybride aan te bieden. Lees meer

Wij staan altijd klaar voor een persoonlijk en praktisch advies. Meer weten? Bel Jerry op 078 69 95 889

Trainingsruimte

Eenvoudige ruimte met megaveel tools

Blended learning is een combinatie van fysieke en online training. Vroeger reed iedereen naar een locatie toe om een cursus te volgen. Tegenwoordig kiezen veel organisaties voor een hybride opstelling zodat deelnemers ook vanuit huis of een werkplek op een andere locatie kunnen aansluiten. Dit levert een besparing van tijd en geld op en verhoogt de effectiviteit en opkomst van je trainingen.

Een trainingsruimte moet de docent of trainer dus alle faciliteiten bieden om zijn training goed uit te voeren en deelnemers actief mee te laten doen. Deelnemers moeten actief meedoen en betrokken zijn bij de training, of ze nu fysiek aanwezig zijn of online aanhaken. De ruimte moet daarbij geen belemmering vormen en multifunctioneel ingezet kunnen worden.

Welke voorzieningen zijn nodig in de trainingsruimte?

In de ideale trainingsruimte moet de mogelijkheid bestaan om te presenteren en videovergaderen. De deelnemers op afstand zijn visueel zichtbaar voor de aanwezigen in de ruimte zodat er interactie ontstaat. Aantekeningen worden zowel digitaal als analoog op het whiteboard gemaakt. Verder is een goed geluidssysteem nodig dat een volledige dekking van de ruimte geeft. De mensen op afstand moeten goed verstaanbaar zijn in de ruimte en de trainer moet weer perfect te horen zijn voor de online deelnemers.

Het is belangrijk dat de inrichting van de trainingsruimte flexibel is. Kies qua meubilair voor makkelijk verplaatsbare tafels en stoelen zodat je de ruimte snel kunt ombouwen. Een klassikale opstelling kan afgewisseld worden met een U-vorm of aparte groepjes. Door het toevoegen van een kleine tribune passen er meer deelnemers in de ruimte.

70%

Van de bedrijven maakt gebruik van blended learning: een combinatie van fysieke en online training.

10-15%

Van het opleidingsbudget van bedrijven wordt jaarlijks geinvesteerd in de verbetering van trainingsfaciliteiten.

85%

Van de deelners aan trainingen geven aan dat de kwaliteit van de ruimte invloed heeft op hun leerervaring en betrokkenheid.

Meer weten over het inrichten van een trainingsruimte?

Bij AENC staan we altijd klaar voor een passende oplossing op maat. Persoonlijk en praktisch. Meer weten? Bel Jerry, 078 – 69 95 889 of stuur een berichtje.

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit zijn wij
  • Persoonlijk
  • Expertise
  • Servicegericht
  • Productvisie
  • Flexibel

Ingrediënten voor de ideale trainingsruimte

Whiteboard

Voor het weergeven van de projectie en maken van aantekeningen.

Beamer

Projecteert je presentatie op het whiteboard.

Videoconferencing

Maakt deelname op afstand mogelijk.

Microfoon

Optimaal geluid voor de deelnemers op afstand.

Luidsprekers

Zorgt voor goede verstaanbaarheid van deelnemers op afstand.

Wij werken onder andere met:

Maak indruk op je bezoekers met een spectaculaire videowall.