Maak slimmer gebruik van je kantoor met een smart office

Rino Broer

Bas Reijmers

Sales Manager AENC Audiovisual

Met meer plezier naar je werk, meer continuïteit in de werkzaamheden en een betere ondersteuning van medewerkers. Wie wil dat nu niet? Een smart office biedt een heleboel oplossingen. Maar hoe maak je slimmer gebruik van je kantoor? 

Met een smart office maak je met slimme software, apps en sensoren efficiënter gebruik van werkplekken, vergaderruimtes en de bijbehorende audiovisuele middelen. Door medewerkers beter te ondersteunen in hun dagelijkse activiteiten, hebben ze meer plezier in hun werk en behalen ze betere resultaten.

Ondersteuning in de dagelijkse activiteiten

Steeds meer organisaties werken hybride (deels thuis, deels op kantoor). Er ontstaan daardoor dus ook steeds meer flexwerkplekken. Een smart office faciliteert hierin door tools te bieden zoals:

  • Een overzichtsscherm van beschikbare werkplekken
  • Het gemakkelijk boeken van vergaderruimtes via een app of de GoBright software
  • Het automatisch vrijgeven van de werkplek aan het einde van de werkdag

We snappen namelijk dat software vooral moet voorzien in het gebruiksgemak, het gebruiksplezier en de functionele vooruitgang.

Een smart office maakt daarom gebruik van technologie die er écht voor zorgt dat medewerkers de voordelen ervaren. Pas dan worden systemen ook daadwerkelijk toegepast en doet de organisatie een investering die het gewenste resultaat oplevert.

Analyses voor het management

Het gebruik van slimme software heeft daarnaast nog een voordeel: het management ontvangt scherpe analyses van het gebruik van het kantoor. Daarmee kunnen heel wat goede beslissingen genomen worden om het kantoor te beheren.

Want voordat je gaat investeren in apparatuur, wil je natuurlijk eerst zeker weten dat die investering echt nodig is. Dankzij de slimme software in je smart office onderbouw je als facilitair management meteen welke investeringen écht nodig zijn.

Diezelfde analyses gebruik je bovendien om efficiënter gebruik te maken van je kantoor. Als week na week blijkt dat een hele verdieping leeg staat op vrijdagmiddag, kun je met data onderbouwen dat het misschien een slimme stap is om het pand te verkleinen. En eerlijk is eerlijk, voor de meeste bedrijven is vastgoed de grootste kostenpost. Door slim gebruik te maken van technologie en efficiënt het kantoor te beheren, weet je precies hoeveel werkplekken er nodig zijn en dat kan zo maar een aantal vierkante meters in kantoorruimte schelen!

Zelfregulerend kantoor: de voordelen van een smart office

Met een smart office creëer je een zelfregulerend kantoor: uit de data blijkt hoe het gebouw het beste gebruikt kan worden. Door technologie te gebruiken waar medewerkers de vruchten van plukken, weet je bovendien zeker dat de systemen gebruikt worden. En dat betekent een optimalisatieslag binnen het bestaande kantoorpand. Een kantoor dat daarnaast sterk inspeelt op een hybride werkritme en daarmee tot meer werkplezier en betere resultaten leidt: het beste van alles!

Heeft u interesse?

Vraag een adviesgesprek aan
Bel ons op 078 – 69 95 888
Of mail naar contact@aenc.nl