Onderdeel van het AENC Intelligent concept

Aenc – een lokale partij met audiovisuele expertise

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft als doel om het gebied rondom Kinderdijk in stand te houden voor de volgende generaties. De Stichting draagt zorg voor diverse rijksmonumenten, te weten negentien molens en het Wisboomgemaal uit 1868, en het omliggende gebied. De afgelopen jaren is het aantal toeristen dat het gebied bezoekt toegenomen. “Er zijn nu naar schatting jaarlijks 600.000 bezoekers die dit UNESCO Werelderfgoed komen bewonderen.” aldus Debby Gerritsen, projectleider bij Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

Het artikel gaat verder onder de foto’s

In 2019 heeft er een project plaatsgevonden om de entree van het gebied ook werelderfgoed-waardig te maken, net als de rest. Een onderdeel van dit project was de bouw van het hulpgemaal De Fabriek. In deze replica is nu een filmzaal gevestigd.

Men is op zoek gegaan naar een lokale AV-partij die kon adviseren bij de audiovisuele vraagstukken die er waren. “En zo kwamen we al snel terecht bij AENC”. Hoe is dat proces verlopen? “Eigenlijk was er meteen al een klik. Enkele medewerkers van AENC kwamen langs en hebben de verschillende locaties, die toen nog in aanbouw waren, bezocht. Zij gaven toen aan dat ze het audiovisuele gedeelte op zich konden nemen en dat hebben ze zeker waargemaakt”.

Van complex idee naar eenvoudige bediening

De audiovisuele inrichting van het filmhuis was enigszins complex. “Ons idee was dat mensen op een krukje gaan zitten en steeds vanuit een andere hoek een stukje van de film te zien krijgen. Zowel beeld als geluid moest daarop worden aangepast. Het programmeren van deze audio-oplossing heeft AENC voor ons geïmplementeerd.” De verschillende monitoren worden vanuit één centraal punt aangestuurd. Maar dat niet alleen: het geluid, het licht en de schermen zijn allemaal gekoppeld. Voordat de film begint, gaan de beeldschermen aan, worden de lichten automatisch gedoofd en gaat de raamverduistering naar beneden. En aan het einde van de film gebeurt dit in omgekeerde volgorde.

Waarom is dit zo’n voordeel? “Het is voor de vrijwilligers die met groepen het filmhuis bezoeken een stuk eenvoudiger geworden. Zij melden zich aan via een klein schermpje en kiezen de juiste taal. Daarna gaat alles vanzelf. Het is echt zoveel simpeler dan het ooit was.”

Over de samenwerking met AENC, en met name de inzet van medewerker Joris, is men zeer positief. “Niets was hem teveel. Overdag was het contact vaak lastig voor ons, omdat we gewoon het hele jaar open zijn. Maar dan kwam Joris gewoon heel vroeg of juist ’s avonds pas, zodat we toch verder konden.” Joris wordt omschreven als een doorzetter, iemand die heel klantgericht te werk gegaan is én van puzzelen houdt. “Ja, het was niet altijd gemakkelijk, maar hij kwam altijd wel met een oplossing!” Er is zowel financieel als praktisch goed met de stichting meegedacht en dat wordt zeer gewaardeerd.

Narrow Casting

Tevens heeft AENC de levering van drie TIC Narrow Casting schermen verzorgd. Deze hangen bij de receptie en in het restaurant. “We hebben best wel wat dynamische informatie, over dagaanbiedingen bijvoorbeeld. De marketingafdeling is nu in staat om vanuit het kantoor deze te verzenden. Zo kunnen we een gelijke vormgeving hanteren en hebben de vrijwilligers er daar ter plaatse geen omkijken naar.”

AENC is sindsdien de vaste leverancier geworden van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. “Er zijn korte lijntjes, we zijn zeer tevreden over de expertise en de geleverde service en het is gewoon fijn om een vast gezicht te hebben voor onze audiovisuele apparatuur.”

Met name over de inzet van medewerker Joris, is men zeer positief. “Niets was hem teveel. Overdag was het contact vaak lastig voor ons, omdat we gewoon het hele jaar open zijn. Maar dan kwam Joris gewoon heel vroeg of juist ’s avonds pas, zodat we toch verder konden.”

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

Wilt u meer weten over project Stichting Werelderfgoed Kinderdijk?

  Branche:ZakelijkEducatief

  Ook interessant

  IJsselheem – Myosotis

  Je zou maar in een monumentaal pand werken aan de rand van de historische binnenstad van Kampen. Voor Kees Schouten en Jan Hidding van IJsselheem is dat dagelijkse kost. Al is er in dat pand vorig jaar wel iets bijzonders met de bovenste verdieping gebeurd. Na een grote verbouwing is er een nieuwe, moderne werkvloer gecreëerd voor het ondersteunend personeel van deze zorginstelling. En die werkomgeving heeft AENC voorzien van alle audiovisuele gemakken en oplossingen voor werkplek- en ruimtereservering.

  Albeda College

  Albeda heeft een prachtige nieuwe onderwijslocatie op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. Locatie Lutonbaan is een unieke locatie op een unieke plek. Men heeft op deze locatie als het ware een luchthaven nagebouwd: de studenten komen binnen in de ontvangsthal, er zijn verschillende gates en er is ook een nagebouwde hangar.