AENC

“Ons vertrouwen in AENC als onze kennispartner voor audiovisuele oplossingen is groot”

Vepa is één van de meest veelzijdige en duurzame kantoor- en projectmeubelfabrikanten van Nederland en is gevestigd in Hoogeveen. Uniek is dat Vepa ‘100% Hollands’ is: alle meubels worden in Nederland gefabriceerd. Samen met de klant realiseert men inspirerende ruimten om in te werken en te vergaderen op een eigentijdse, sfeervolle en efficiënte manier. Vepa richt zich op kleine en grote organisaties in diverse sectoren, waaronder kantoren, zorg en onderwijs.

De uitdaging

Vepa heeft in 2019 op grote schaal de showroom in Hoogeveen vernieuwd. “Onze showroom is echt een belevingsruimte. We zetten daar neer hoe wij denken over werken, vergaderen, opbergen enzovoorts”, aldus Gertjan de Kam, verantwoordelijk voor Design Development en Marketing bij Vepa. “De showroom is belangrijk voor onze klanten. Tegelijkertijd ook voor onze dealers, die op hun beurt hun klanten mee naar ons nemen.”

In de showroom wilde Vepa ook de laatste nieuwe ontwikkeling op audiovisueel gebied verwerken. “In onze zoektocht naar oplossingen kwam ik via een collega terecht bij AENC. En zo kwam ik in contact met Roel Waayer, een vriendelijke en gemotiveerde verkoper met kennis van zaken. Hij vroeg op ten duur aan mij: Wil je dit zelf oplossen of zal ik met je meedenken? En dat laatste is het geworden.”

Audiovisuele oplossingen

AENC heeft de showroom voorzien van meerdere opstellingen met audiovisuele apparatuur. Zo zijn er in diverse vergaderruimten interactieve schermen opgehangen voorzien van diverse externe aansluitingen, zowel bekabeld als draadloos. Tevens zijn er twee bijzondere audiovisuele oplossingen toegepast.

De eerste daarvan is in de zogenoemde sluis, de verbinding tussen de showroom en de fabriek. In deze ruimte krijgen de bezoekers een presentatie te zien over het ontstaan van Vepa, de groei, de producten die gemaakt worden en de relevantie van het produceren in Nederland. “Het bezoek aan deze sluis is onlosmakelijk verbonden aan de presentatie van de showroom.” Omdat er veel verschillende mensen gebruikmaken van de sluis, waarvan grotendeels mensen zónder audiovisuele kennis, was de gebruiksvriendelijkheid bij het inrichten hiervan van groot belang. “Deze sluis is helemaal ingericht door AENC. Zij hebben vanaf het begin hierover meegedacht en zijn uiteindelijk met de oplossing gekomen. Met slechts één druk op de knop gaat er een beamer aan, gaat de audio aan, gaan de lichten uit en start er automatisch een presentatie. Hoe mooi is dat!” En nadat de presentatie afgelopen is, gaan de beamer en de audio weer uit, gaan de lichten aan en worden de deuren naar de fabriek automatisch geopend. “Dit is echt precies wat we wilden, omdat het zo gebruiksvriendelijk is én qua beleving past bij onze visie.”

De tweede audiovisuele oplossing betreft de zogenoemde ‘arena’. Dit is een ruimte met stoelen waar in een open loopruimte een presentatie gegeven kan worden. “Zowel ons eigen personeel als onze dealers maken van deze ruimte gebruik. Ook hierbij was het dus van belang dat de audiovisuele oplossing heel gebruiksvriendelijk zou zijn, zodat er geen hulp van een ICT’er nodig is bij het houden van een presentatie. “Hier ging het om gebruiksvriendelijkheid, maar ook om een hoogwaardige technische oplossing. En ook hier is dat geslaagd. Met slechts één knop gaat alles aan of uit en de gebruiker hoeft alleen zijn computer aan te sluiten voor de presentatie. Alles is verder aanwezig.”

Bij de inrichting van de showroom van Vepa is het niet gebleven. AENC en Vepa zijn een partnership aangegaan. Dat betekent dat Vepa AENC aandraagt als er bij een klant sprake is van audiovisuele vraagstukken. “Wij laten een totaaloplossing zien aan de klant en vervolgens wordt AENC ingeschakeld om een audiovisuele oplossing te bieden aan onze gezamenlijke klant. Dus eigenlijk is onze showroom hier in Hoogeveen ook een showroom voor AENC.”

We hebben in AENC een technische partner die goed communiceert. Men maakt voor ons alles mogelijk op audiovisueel gebied.

Samenwerking met AENC

Vepa is zeer te spreken over de samenwerking met AENC. “We hebben in AENC een technische partner die goed communiceert. Men maakt voor ons alles mogelijk op audiovisueel gebied. Audiovisuele vraagstukken zijn vaak complex en om die op te lossen heb je een partner nodig die goed op de hoogte is én dit goed weet toe te passen in het totaalplan. Dat doet AENC. Wij kunnen dit gedeelte in goed vertrouwen loslaten en ons zo bezig houden met het totaalplan van de klant.”

Wat zijn dan pluspunten van AENC die gemerkt worden in de samenwerking? “AENC heeft hoogwaardige technische kennis in huis. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We kunnen vertrouwen op elkaars kennis. Ze kunnen goed luisteren en komen dan met de juiste oplossing. Ze zeggen nooit: Het kan niet. Het is soms wel uitdagend, maar ze gaan altijd opzoek naar een passende, integrale oplossing. Ze zijn met recht oplossingsgericht te noemen.”

Verder is men erg te spreken over het persoonlijke contact. “Dat is precies wat je wilt en wat belangrijk is bij dergelijke specifieke vraagstukken. AENC heeft een heel persoonlijke benadering in hun verkoopverhaal, maar ook in het technische voorstel en de implementatie.”

Vepa heeft dan ook alle vertrouwen in AENC. “Ons vertrouwen in AENC als onze kennispartner voor audiovisuele oplossingen is groot.”

Sfeerimpressie

Wil je meer weten over project Vepa?

Bij AENC staan we altijd klaar voor een passende oplossing op maat. Persoonlijk en praktisch. Meer weten? Bel Roel, 078 – 69 95 889 of stuur een berichtje.

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit zijn wij
  • Persoonlijk
  • Expertise
  • Servicegericht
  • Productvisie
  • Flexibel