Onderdeel van het AENC Intelligent concept

Hybride onderwijs via Learn anywhere

Het hybride onderwijs staat voor nieuwe uitdagingen. Hoe zorgt u ervoor dat de lessen altijd door kunnen gaan zoals u gewend bent? Hoe bereidt u zich voor op elke mogelijke situatie? Dat kan met Learn Anywhere. Learn Anywhere is een innovatieve totaaloplossing waarbij de docent traditioneel les kan blijven geven en de student altijd en overal de les kan volgen.

De uitdaging van het hedendaagse hybride onderwijs

Wanneer studenten niet fysiek aanwezig kunnen zijn in het klaslokaal, is digitaal samenwerken de beste optie om de les toch door te laten gaan. Maar een docent wil in elke situatie les kunnen geven op de manier die hij of zij gewend is: voor de klas, met een stift om aantekeningen te maken en een display voor digitale presentaties.

Voor welke hybride onderwijssituaties is Learn Anywhere geschikt?

Of studenten de les nu vanuit huis volgen, in het klaslokaal of een combinatie van die twee, met Learn Anywhere kan de les altijd doorgaan op een manier die de bestaande werkwijze van docenten en studenten maximaal ondersteunt.

Analoog lesgeven

Alle studenten zijn aanwezig in het klaslokaal en de docent illustreert de stof met aantekeningen op een analoog bord. Dankzij de drie grote whiteboards over de hele voorwand van het klaslokaal, heeft de docent alle ruimte.

Digitaal presenteren

Ook in dit scenario zijn alle studenten aanwezig in het klaslokaal. De docent kan digitaal en interactief presenteren op het middelste bord en tegelijkertijd analoog aantekeningen maken op het linker- en rechterbord. Wanneer de presentatie is afgelopen, kan het projectieoppervlak weer voor aantekeningen worden gebruikt, indien gewenst.

Hybride onderwijs of volledig op afstand lesgeven

De studenten zijn voor een deel in het klaslokaal aanwezig, maar een ander deel volgt de les vanuit huis. In dit scenario komen de unieke voordelen van Learn Anywhere volledig tot hun recht. Ook wanneer alle studenten door omstandigheden de les vanuit huis moeten volgen, ondersteunt Learn Anywhere de natuurlijke werkwijze van de docent maximaal.

Lees meer

De docent geeft dan les vanuit een leeg klaslokaal en kan gebruikmaken van alle ondersteunende middelen die ook bij een reguliere les worden gebruikt.

De docent kan digitaal en interactief presenteren op het middelste bord. De studenten in de klas hebben optimale zichtbaarheid dankzij het grote projectieoppervlak en de studenten thuis kunnen kiezen uit de directe digitale stream van de presentatie of het beeld van de overzichtscamera (wanneer ze ook de leraar willen zien).

De docent kan analoog aantekeningen maken op het linker gedeelte van het bord met een stift. De studenten thuis bekijken de aantekeningen via de contentcamera, zodat alles ook voor hen goed leesbaar is. De contentcamera maakt gebruik van de slimme ‘content enhancement’ functionaliteit in Microsoft Teams, die ervoor zorgt dat de docent het zicht op de aantekeningen niet blokkeert.

De studenten die de les vanuit huis volgen zijn in de klas zichtbaar op het rechterbord, of op een projectie vóór de docent, bijvoorbeeld achterin de klas. De interactie tussen de docent, de studenten in de klas én de studenten thuis is gewaarborgd dankzij een intuïtieve workflow en een kraakheldere audiokwaliteit. Op afstand was nog nooit zo dichtbij.

Een geïntegreerde en hybride onderwijs oplossing voor het klaslokaal

Learn Anywhere bestaat uit de volgende vier onderdelen:

Interactieve projectoren

Frameloze projectie whiteboards

Large Room Video Collaboration Solution

Connectiviteits-producten

VRAAG EEN ADVIESGESPREK AAN

De voordelen van hybride onderwijs via Learn Anywhere

Eenvoudig in bediening

De Logitech Tap fungeert als centrale hub om alle functionaliteit van Learn Anywhere op een toegankelijke en eenvoudige manier te bedienen. Bij het binnenlopen van het klaslokaal heeft de bewegingssensor al activiteit geregistreerd en staat de Tap direct gebruiksklaar. Met één aanraking van het touchdisplay kan de les vervolgens worden gestart.

Alle studenten zichtbaar

De rechterzijde van het whiteboard kan worden gebruikt om de studenten thuis op weer te geven. Zo wordt de klassikale interactie zo goed mogelijk in stand gehouden. Optioneel kan dit beeld ook achterin het lokaal worden geprojecteerd, of worden weergegeven op een extra computerscherm bij de docent.

Werkt met Microsoft Teams

Het Learn Anywhere-platform maakt gebruik van Microsoft Teams. Deze dienst is onderdeel van Microsoft 365 en wordt al door een groot deel van de onderwijsinstellingen en studenten gebruikt, wat voor een snelle adoptie zal zorgen.

Het beste van analoog en digitaal

Learn Anywhere combineert een groot, analoog schrijfoppervlak met een interactief projectieoppervlak voor een moeiteloze transitie tussen het digitale en het analoge domein.

De docent kan analoog aantekeningen op het zes meter brede whiteboard maken om de stof te illustreren en hetzelfde whiteboard gebruiken om digitaal te presenteren op groot formaat (tot 100 inch). Zo wordt de ruimte in het klaslokaal optimaal benut en kunnen ook de studenten achterin de klas de stof moeiteloos lezen.

Maximale betrokkenheid

Om het lesgeven op afstand zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen, maakt Learn Anywhere gebruik van twee verschillende camera’s: een overzichtscamera vanuit de klas op de leraar gericht en een contentcamera voor het aantekeningenbord.

Waarom kiezen voor Learn Anywhere van AENC?

Eenvoudig in bediening

Alle studenten zichtbaar

Werkt met Microsoft Teams

Het beste van analoog en digitaal

Maximale betrokkenheid

Vertel mij wat meer over
Learn Anywhere

• Via Teams of telefonisch, wanneer het u uitkomt
• Voor meer informatie en al uw vragen

Stuur mij eerst een
prijsopgave

• Binnen één werkdag een reactie
Vrijblijvend: u zit nergens aan vast