AENC

"Dankzij AENC is onze locatie op de Lutonbaan nóg unieker!"

Albeda heeft een prachtige nieuwe onderwijslocatie op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. Locatie Lutonbaan is een unieke locatie op een unieke plek. Men heeft op deze locatie als het ware een luchthaven nagebouwd: de studenten komen binnen in de ontvangsthal, er zijn verschillende gates en er is ook een nagebouwde hangar.

De uitdaging

Op deze nieuwe leercampus volgen studenten de lessen zo dicht mogelijk bij de omgeving van het beroep: ze leren op de onderwijslocatie én op de luchthaven zelf. Zo maken ze makkelijk en snel kennis met het bedrijfsleven en het bedrijfsleven met hen. Samira Abid en Yvonne Heiligers zijn onderwijsleiders op de locatie Lutonbaan. Samira was, als onderdeel van de projectgroep, medeverantwoordelijk voor de inrichting van de Lutonbaan. “Ik heb me beziggehouden met de inrichting en heb er steeds weer voor gezorgd dat de visie van het onderwijs daarop aansloot”, aldus Samira.

Opnieuw een project voor Albeda

AENC is als AV- en ICT-partij betrokken geweest bij de inrichting van de locatie Lutonbaan. Albeda is al langere tijd klant bij AENC. Zo heeft AENC onder andere in 2018 maar liefst 575 touchscreens geïnstalleerd over alle vestigingen van Albeda en is in 2019 een ontvangsthal, een volledig auditorium en een multifunctionele ruimte ingericht op de locatie Rosestraat. En in 2020 is AENC dus een compleet inrichtingsproject met AV-middelen gestart op de Lutonbaan.

Het grootste onderdeel van het inrichtingsproject door AENC op de Lutonbaan is de videowall in de ‘Inspiration Room’. “Een videowall past bij het meegaan in de tijd, vanwege het buitengewone effect en de bijzondere beleving. Het maakt onze locatie uniek. En op het gebied van onderwijs is het een waardevolle aanvulling. Nu kunnen we op een innovatieve manier onderwijs geven”, aldus Samira.

“We zijn bij AENC geweest en hebben daar een uitgebreide presentatie gekregen. Dat was echt indrukwekkend, om te zien wat je ermee kunt en hoe het wordt gebouwd. In de presentatie merkte ik dat ze weten waar ze het over hebben. Dat geeft een goed en vertrouwd gevoel.”

Videowall met complete audio-installatie

AENC heeft een videowall geplaatst, samen met een complete audio-installatie, videowallprocessor en een touchscreen voor de gehele besturing, waarbij gebruiksvriendelijkheid centraal staat. De videowall bestaat uit totaal 16 ‘super narrow bezel’ monitoren: twee in de hoogte en acht in de breedte, waarbij de randen van de monitoren slechts een paar millimeter zijn. Hierdoor lijkt het dus één geheel. “Ja, dat is wel een unieke samenstelling voor een videowall begreep ik. Het was dan ook best een ding om hem te laten functioneren, maar dat heeft AENC uitstekend voor elkaar gekregen!”

De videowall op de Lutonbaan is geplaatst in de ruimte waar ook de hangar is. “Dit maakte het plaatje echt af. Het wordt echt een beleving zo, voor de studenten, een heel bijzonder extraatje op deze locatie. Het is toch wel even een ander gevoel dan een Prowise bord voorin de klas! We zetten deze ruimte in om onze successen te vieren, ervaringen te delen of op een unieke wijze presentaties te geven. Maar we zetten het ook in bij VR-trainingen. Studenten kijken op de videowall mee met de handelingen die de student in de virtuele omgeving doet. Ze kunnen elkaar zo feedback geven. Dat is echt fantastisch, want normaal gesproken kan dat bij VR-trainingen niet.”

Dit vraagt dan ook wel iets meer van de collega’s wat betreft het gebruik.
“Het is heel fijn dat AENC ook op dát gebied met ons meedacht. Er zijn diverse trainingen aangeboden aan het team, waarin ons uitgelegd werd hoe het werkt.”

Dankzij AENC is onze locatie op de Lutonbaan nóg unieker!

Vertrekhalborden

Naast het plaatsen van de videowall heeft AENC ook nog kleinere ICT-aanpassingen uitgevoerd op de locatie Lutonbaan. “In de ontvangsthal, zoals wij die noemen, hebben we twee narrowcasting schermen hangen, bedoelt als ‘vertrekhalborden’. Deze kunnen we inzetten voor mededelingen, vertrektijden op de luchthaven en roosterwijzigingen.”

Verder zijn er ook camera’s geplaatst in diverse praktijkruimtes. “Deze worden gebruikt om examens op te nemen, zodat deze later terug te kijken zijn. Maar we zetten ze ook in bij praktijklessen en peer-to-peer-teaching. En nu in de lockdown worden er ook camera’s gebruikt in onze future-classroom, zodat studenten thuis en op school tegelijkertijd kunnen deelnemen aan de lessen. Dit is onderdeel van het zogenoemde hybride lesgeven.”

Meer dan alleen een leverancier

AENC heeft een belangrijke rol gespeeld in de audiovisuele en ICT-inrichting van de locatie Lutonbaan. Zij hebben de benodigde materialen geleverd, maar er is ook meegedacht over de positionering en functionaliteit van de apparatuur. “AENC heeft goed meegedacht met wat wij nodig hadden. Wij vertelden hen wat onze wensen waren en hoe we bepaalde materialen graag zouden willen inzetten. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een duidelijke en concrete uitleg gekregen over de instellingen voor de videowall. Gewoon heel praktisch, op een niveau dat we het allemaal begrepen. En als er onduidelijkheden waren, legden ze het ons opnieuw uit.” Dit heeft men als zeer waardevol ervaren. “Het is een behoorlijk grote investering, dus je wilt dat het ingezet wordt zoals je voor ogen hebt. Dat betekent ook dat het door iedereen gebruikt moet worden en daarvoor is een goede training nodig. AENC heeft dit uitstekend verzorgd voor ons.”

Of men AENC zou adviseren? “Ja, zeker!” klinkt het volmondig. “Het is bij dergelijke projecten voor ons ontzettend belangrijk om te kosten af te wegen tegenover het nut en de effectiviteit op het onderwijs. Hierin heeft AENC ons goed geadviseerd en zij stonden open voor onze visie daarop. Albeda is een onderwijsinstelling met lef en AENC heeft ons meegenomen in alle mogelijkheden, ook gericht op de toekomst. Mede dankzij hen hebben we nu deze unieke locatie kunnen realiseren die we voor ogen hadden!”

Sfeerimpressie

Wil je meer weten over project Albeda College?

Bij AENC staan we altijd klaar voor een passende oplossing op maat. Persoonlijk en praktisch. Meer weten? Bel Dick, 078 – 69 95 889 of stuur een berichtje.

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit zijn wij
  • Persoonlijk
  • Expertise
  • Servicegericht
  • Productvisie
  • Flexibel