AENC

Het verhaal van Corina & Rik

Ze werken allebei alweer heel wat jaren voor AENC, en dat is volgens Rik Verloop en Corina den Hartog niet zomaar het geval.

Het voelt hier echt als thuis

Werk voelt volgens de twee collega’s bij AENC niet als werk. Corina: “Zonder te zoetsappig te klinken: het voelt hier echt als thuis.” Samen met haar collega Rik vertelt ze met plezier over haar rol binnen AENC.

Corina stapt twintig jaar geleden voor het eerst het gebouw van AENC binnen, destijds nog in een heel andere setting: slechts acht man personeel, wat er nu zo’n 140 zijn. Corina: “Twintig jaar, dat klinkt lang, he? Maar ik ben nog nooit zonder plezier naar mijn werk gegaan.

Corina is leidinggevende van de Backoffice en heeft veel contact met klanten. “Als een monteur mij belt dat er ergens een probleem is, word ik blij. Ik houd juist van uitdaging, van passen en meten, en van denken in oplossingen. Daarom zit ik in deze rol perfect op mijn plek.

Toen ik 12 jaar geleden begon, voelde het als een klein kruidenierswinkeltje. Nu zijn we een grote, professionele partij met een mooie diversiteit aan klanten

Rik blikt met verwondering terug op de ontwikkelingen die hij AENC heeft zien doormaken

Toen ik twaalf jaar geleden binnenstapte, voelde het nog een beetje als een klein kruidenierswinkeltje. Nu zijn we een grote, professionele partij met een mooie diversiteit aan klanten.

Corina: “Aan die groei van het bedrijf heb ik wel moeten wennen. Voorheen wist je van iedereen wat er privé allemaal speelde, dat lukt met zoveel collega’s niet meer. Dat maakt het bedrijf anders, maar niet minder mooi.

Rik: “Groei zorgt altijd voor een bepaald pijnpunt. Je moet alle neuzen dezelfde kant op krijgen en dat is een hele uitdaging. Maar ik ben van mening dat AENC dat goed heeft gedaan en nog steeds goed doet. We groeien echt met z’n allen.

Met elkaar groeien

Ondanks het groter worden van het bedrijf, spreken zowel Rik als Corina nog steeds van een open cultuur bij AENC.

Corina: “Alle collega’s zijn heel betrokken met elkaar, ik voel me hier altijd heel erg welkom en gewaardeerd.

Rik: “Een mooi voorbeeld is ook de directeur van AENC. Wanneer hij mee gaat naar een klant, zal hij zich nooit als directeur voorstellen. Hij heeft liever dat jij boven hem uitstijgt dan andersom. Dat vind ik heel bijzonder.

Corina: “Laatst sprak ik met een nieuwe monteur, die zich na drie dagen helemaal verwonderde over de cultuur binnen AENC. ‘Ik weet niet wat ik meemaak hier’, zei hij. Dat vind ik mooi. Zo voelt het voor mij ook, echt als een warm bad.

De huidige tijd, waarin overal langere levertijden op producten zitten, is een uitdaging voor Rik en zijn team.

We moeten vaker wijzigingen doorvoeren, maar door hierover goed te communiceren met onze klanten krijgen we vooralsnog gelukkig geen vervelende vragen.

En een beetje uitdaging? Dat ligt Corina wel. “De drukste maanden zijn voor ons de zomervakantie. We leveren veel digitale systemen aan het onderwijs en die willen zij graag geïmplementeerd hebben als de scholen dicht zijn.

Rik, lachend: “Elk jaar hopen we weer dat Rutte de zomervakanties wat verlengt, maar helaas…

Ik ben nog nooit zonder plezier naar mijn werk gegaan

Meer collega's aan het woord

“Ons werk valt pas op als we er niet zijn”

Freek de Haaij

Financiële administratie & QS-manager

“Bij AENC kan ik zijn wie ik wil zijn”

Dick Brandwijk

TIC Software Consultant en Dataspecialist

“Collega’s kunnen kritisch zijn, maar dat biedt tegelijk de meeste uitdaging.”

Irene Florisson-Joor

HR manager

Vacatures

Sluit je dan aan bij ons team van bevlogen en betrokken audiovisuele specialisten.

Staat jouw vacature er niet tussen, maar wil je wel bij ons werken? Neem ook dan contact met ons op.

Bij AENC staan we altijd open voor getalenteerde mensen die ons team willen versterken.