Het verhaal van

Dick Brandwijk

Hij is vader, hij is trotse opa en daarnaast is Dick Brandwijk ook nog eens een grote toegevoegde waarde voor AENC. Hij draagt een belangrijke rol als meewerkend voorman van het TIC-team. Als TIC software Consultant en Dataspecialist is hij op de hoogte van alle ins en out binnen onze systemen.

Dankzij Dick lopen de ERP-software met diverse gekoppelde webportals van AENC op rolletjes, durven we best te zeggen. Dick is zowel verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe tools, als voor het testen en de implementatie ervan. Daarnaast verzorgt hij de gebruikerstrainingen. Data-analyses en rapportages worden ook steeds belangrijker. “Inzicht in data, het liefst real time, is cruciaal. Hiervoor zijn allerlei dashboards gemaakt.”

Dit alles doet hij met veel plezier. Dick: “Ik heb binnen AENC verschillende functiesgehad, ook leidinggevende functies. Ik kwam erachter dat dat juist niet mijn ding is. Dat heb ik eerlijk aangegeven en daar werd positief op gereageerd. Bij AENC stellen ze je altijd de vraag: waar word jij gelukkig van? Dat vind ik mooi. In deze functie voel ik mij helemaal op mijn plek.”

“Bij AENC kan ik zijn wie ik wil zijn”

Dick Brandwijk
TIC Software Consultant en Dataspecialist

Enthousiast pakt Dick binnen AENC verschillende uitdagingen aan. Dick: “Ik voel me op een positieve manier verantwoordelijk voor het bedrijf. In een functioneringsgesprek werd ik eens gewezen op die verantwoordelijkheid. Dat ik zelfs op de camping mijn telefoon opneem en naar oplossingen zoek, vond mijn leidinggevende teveel van het goede. Maar dat is wat mij tekent; ik help graag anderen waar mogelijk. Gelukkig hebben we onlangs twee collega’s kunnen aannemen binnen het team. Dat geeft lucht in de dagelijkse werkzaamheden en geeft mij de kans om mooie nieuwe projecten op te pakken.”

 

Van verlegen naar zelfverzekerde collega

Het mooie aan AENC vindt Dick dat hij volledig zichzelf kan zijn én kan groeien als mens. “Ik durf best te stellen dat ik op persoonlijk vlak grote stappen heb gezet. Ik was altijd een beetje verlegen, maar durf me nu veel meer uit te spreken. Dat heb ik geleerd doordat ik er de ruimte voor kreeg bij AENC. Ik heb hier alle vrijheid om mijn ding te doen en waardeer het enorm dat ik hierin gestimuleerd word.”

 

Digitale evolutie

In de bijna 20 jaar dat Dick bij AENC werkt, is er veel veranderd. AENC is hard gegroeid en een belangrijke speler geworden in zowel de AV- als de ICT-wereld. Dick is er trots op dat hij hieraan nog dagelijks zijn steentje mag bijdragen. De zogenoemde ‘digitale evolutie’ vindt hij maar wat interessant. “Als je probeert te volgen wat er de komende jaren allemaal op ons af gaat komen, dan duizelt het je soms. Bij AENC proberen we de digitale transformatie te volgen, maar dan business to business. Dit zorgt continu voor nieuwe uitdagingen. De lat ligt hoog. Dat maakt dat het werken voor AENC nooit saai is.”

Maar het fijnste aan het bedrijf vindt Dick de bedrijfscultuur. “Ik heb echt het gevoel dat ik gewaardeerd word hier. Ik hoef echt niet elke week een complimentje te ontvangen, maar onbewust merk ik vaak dat mensen blij met me zijn. Dat heeft me het zelfvertrouwen gegeven waardoor ik sta waar ik nu sta.”

Meer verhalen

Freek de Haaij

Financiële administratie & QS-manager

Lees zijn verhaal

Irene Florisson Joor

HR Manager

Lees haar verhaal

Corina & Rik

Manager Backoffice &
Manager Projects & Installation

Lees hun verhaal

Sacha Burger

Junior Accountmanager

Lees zijn verhaal