5 manieren hoe narrowcasting kan helpen op scholen

5 manieren hoe narrowcasting kan helpen op scholen

Narrowcasting software is ideaal voor een optimale communicatie binnen scholen. Wanneer je denkt aan een narrowcasting systeem, dan denk je misschien vooral aan de informatieschermen op luchthavens en stations. Toch zien we de narrowcasting systemen op steeds meer plekken voorbij komen. Wanneer je kiest voor een systeem met de juiste narrowcasting software, dan ontstaan er bijvoorbeeld heel veel mogelijkheden voor scholen. Met narrowcasting software realiseer je een eigen schoolkanaal voor een goede interne communicatie. Wij geven je graag inzicht in hoe narrowcasting op scholen kan helpen.


1. Docenten informeren en adviseren

De docentenkamer is een ideale plek voor een narrowcasting systeem. Hier komen docenten samen en hebben zij de tijd om de laatste nieuwtjes van de school te lezen, om geïnformeerd te worden over bijvoorbeeld ouderavonden die eraan komen of over belangrijke zaken die besproken moeten worden in de klassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een digitale nieuwsbrief in de docentenkamer te tonen via een goed systeem met narrowcasting software.


2. Actuele prijzen in de schoolkantine

Waarom zou je nog in de weer gaan met krijt of stiften om de prijzen van producten in de schoolkantine steeds opnieuw aan te passen? Dit kost veel tijd en het is helemaal niet nodig. Met een goed narrowcasting systeem kun je de actuele productprijzen in de schoolkantine eenvoudig op de schermen weergeven. Voor veel leerlingen is dit ook duidelijker dan handgeschreven productlijsten en -tarieven.


3. Narrowcasting software voor roosteraanpassingen

Het is prettig als de leerlingenstroom goed en efficiënt beheerst kan worden. Dit is alleen mogelijk wanneer alles duidelijk is voor de leerlingen. We scheppen duidelijkheid door leerlingen te voorzien van een rooster, waarop vanzelfsprekend alle belangrijke informatie wordt weergegeven, zoals lestijden en lokaalnummers. Maar wat nu als er onverwacht twee lessen moeten worden omgedraaid, of als een lokaal door een calamiteit even niet gebruikt kan worden? Met goede narrowcasting software kun je dit eenvoudig en snel naar de leerlingen communiceren.


4. Leerlingen makkelijk en snel informeren

Een goed narrowcasting systeem kan worden ingezet om leerlingen te informeren op een makkelijke, moderne en vooral ook duidelijke wijze. Is er een docent ziek, waardoor er lessen uitvallen? Wordt er binnenkort een leuk schoolfeest georganiseerd of kunnen leerlingen zich aanmelden voor een speciaal soort stage? Je kunt de meest uiteenlopende informatie eenvoudig overbrengen via het narrowcasting systeem in combinatie met de juiste narrowcasting software. Leerlingen zijn altijd op de hoogte, waardoor er ook minder onrust ontstaat binnen de school.


5. Extra services voor leerlingen

Zeker vanaf het middelbare onderwijs reizen leerlingen zelfstandig naar school. Niet alle leerlingen kunnen hierbij gebruikmaken van de fiets. Soms is de afstand te groot, bijvoorbeeld. Je kunt leerlingen extra services aanbieden voor het vervoer terug naar huis, zoals een actueel overzicht van OV-reisinformatie. Voor leerlingen die wél lopend of met de fiets terug naar huis gaan kan een actueel weerbericht heel prettig zijn. Gaat het over een half uurtje regenen? Dan zullen leerlingen het een goed idee vinden om direct naar huis te lopen of fietsen in plaats van nog een tijdje op het schoolplein te blijven hangen.


Meer weten over wat narrowcasting voor u kan betekenen?

Bent u er net als wij van overtuigd dat narrowcasting onmisbaar is voor uw school en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Plan een korte call in om vrijblijvend te sparren over uw narrowcasting-strategie. Wij helpen u graag verder.

Meer weten?

Vraag een adviesgesprek aan

Bel ons op 078 – 69 95 888

Of mail naar contact@aenc.nl

Advies over narrowcasting?

Bent u na bovenstaande blog benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het inzetten van narrowcasting binnen uw organisatie? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

    '

    Maak uw keuzeAdviesgesprekPrijsopgave