Beteken iets voor een ander met jouw afgeschreven AV-apparatuur

Bij AENC vinden we het onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor de aarde en toekomstige generaties. Daarom werken wij samen met Recycle4Life.

Recycle4Life is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het ondersteunen van kansarme kinderen en gezinnen in kwetsbare situaties. Dit doen zij door het hergebruiken of verkopen van tweedehands AV-apparatuur die anders zou worden afgedankt. Met de opbrengst krijgen deze kinderen en gezinnen de kans om een betere toekomst op te bouwen.

Hoe werkt dat precies?

Als AENC-klant kun jij je oude AV-apparatuur doneren als het aan vervanging toe of niet meer nodig is. Wij halen het op, bijvoorbeeld wanneer de apparatuur vervangen wordt en zorgen ervoor dat het bij Recycle4Life terechtkomt. Daar wordt de apparatuur getest en bruikbare onderdelen worden verkocht, de opbrengst daarvan wordt geschonken aan goede doelen. De niet-functionerende apparatuur wordt milieuvriendelijk gerecycled.

 

De twee pijlers van Recycle4Life

Mens
Met de opbrengst van de apparatuur wordt hulp geboden aan mensen en kinderen die het minder hebben dan wij.
Zo zijn er 80.000 luiers via Christian Refugee Relief naar vluchtelingenkinderen in Griekenland verzonden en is er voedsel en drinkwater gedoneerd aan een nieuwe vluchtelingengroep in Athene. Via Victory4All zijn er 10 Prowise-touchscreens en beamers van onze klanten aan Kings College in Zuid-Afrika geschonken.

Milieu
Gedoneerde apparatuur die niet meer bruikbaar is, wordt gerecycled. Dit zorgt niet alleen voor minder afval, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst. Recyclen is voor ons de norm, niet de uitzondering.

 

Van afgeschreven apparatuur naar nieuwe kansen. Help je mee?