De 5 digital signage trends in 2022

5 digital signage trends in 2022

Digital signage heeft in de afgelopen jaren niet stilgestaan. In deze blog vertellen we u hoe u het beste kunt inspelen op de digital signage trends van 2022.

Trend 1: Social media walls

Een trend die we bij de grotere bedrijven steeds meer gaan zien in 2022 zijn social media walls. Door middel van een digital signage systeem wordt via specifieke hashtags en geautomatiseerde berichten content gedeeld. Is er bijvoorbeeld een evenement of beurs en wilt u delen wat personen online over u zeggen? Maak dan gebruik van een digital signage oplossing en creëer heel eenvoudig een social media wall.

Trend 2: Creëer interactie met digital signage

Voor de pandemie was het creëren van interactie met bezoekers en klanten al een trend op het gebied van digital signage. Doordat dit vooral gedaan werd door middel van touchscreens, liep deze trend iets terug tijdens de coronacrisis. De verwachting is dat deze trend nu weer gaat toenemen. Denk aan het delen van een QR-code die bezoekers brengt naar een tevredenheidsonderzoek of extra informatie.

Trend 3: Het delen van updates en bedrijfsinformatie door middel van een digital signage oplossing

Het toepassen van een digital signage oplossing was één van de grootste tools in het bestrijden van het coronavirus. We kennen ondertussen allemaal de 1,5 meter stickers en informatieborden met de coronamaatregelen van dat moment. Door het delen van deze maatregelen via een digital signage systeem kon u de boodschap laten rouleren met andere nieuwsberichten en eventuele interne updates. Zo wisten uw bezoekers en medewerkers altijd wat ze moesten doen en wat er speelde.

Trend 4: Versterk uw storytelling met digital signage

Een grote trend op het gebied van digital signage is storytelling. Deze trend is al een paar jaar van groot belang voor de grootste bedrijven in de wereld. Dit jaar wordt het ook steeds belangrijker voor de mkb bedrijven in Nederland. Deel klantencasussen, klantervaringen of deel het productieproces van uw producten door middel van leuke video’s die u via een digital signage systeem kunt delen. Zo verbetert u de ervaringen van uw klanten als zij uw bedrijf of winkel bezoeken.

Trend 5: Marketing op een milieuvriendelijke manier

Steeds meer consumenten en bedrijven zien de meerwaarde in van milieuvriendelijke marketing. Het delen van QR-codes via digital signage biedt hiervoor de oplossing. Deze leiden namelijk naar een website vol informatie of een online te downloaden handleiding. Zo kunnen marketingactiviteiten op een milieubewustere manier uitgevoerd worden.

Meer weten?

Vraag een adviesgesprek aan

Bel ons op 078 – 69 95 888

Of mail naar contact@aenc.nl

Advies over Digital Signage?

Bent u na bovenstaande blog benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het inzetten van Digital signage binnen uw organisatie? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

    '

    Maak uw keuzeAdviesgesprekPrijsopgave