Hoe efficiënt is de digitale receptie?

Blog

In een voorgaande blog legden we al uit wat een digitale receptie is. Met een selfservice bezoekersregistratie bij de receptie neemt u een hoop werk uit handen van de gastvrouw of gastheer. Terwijl uw bezoekers nog steeds op een professionele en gastvrije manier worden ontvangen. Maar hoe efficiënt is een digitale receptie nou in werkelijkheid?

Ontzorging van uw receptionist(e)

Wanneer u een digitale receptie aanschaft, heeft u een stap in de goede richting gezet om efficiënter te werk te gaan. Uw receptionist(e) wordt voor een deel ontzorgt van de dagelijkse werkzaamheden. Hoe groot dit aandeel is, is afhankelijk van het aantal bezoekers dat uw organisatie krijgt. Een digitale receptie biedt in ieder geval uitkomst als u overweegt om uw team te versterken omdat de receptionist(e) te druk bezet is. Dit betekent dus dat u kosten bespaart.

Bezoekers professioneel ontvangen

Als u beschikt over een onbemande receptie, wijst de digitale receptie uw bezoeker de weg. Het helpt uw bezoeker bij de ontvangst en aan de andere kant krijgt de contactpersoon een melding. Dit zorgt voor een professionele ontvangst zonder gastheer of gastvrouw. Deze professionele ontvangst geldt ook voor bemande recepties. Wanneer de receptionist(e) niet in de gelegenheid is om de bezoeker te ontvangen, biedt de digitale receptie uitkomst.

Voldoet aan de AVG-wetgeving

Naast het ontzorgen van uw receptionist(e) en de professionele ontvangst, biedt de digitale receptie ook uitkomst op het gebied van de AVG-wetgeving. Met de bezoekersregistratie software zijn papieren intekenlijsten verleden tijd. Het systeem is in zijn geheel digitaal en afgestemd op de privacyregels. Dit scheelt u een hoop zorgen over de privacy van uw bezoekers. Daarnaast verzamelt u op een eenvoudige manier data over het aantal bezoekers dat u ontvangt en hoe lang het bezoek heeft geduurd.

De voordelen van een digitale receptie

Het inzetten van een digitale receptie biedt veel verschillende voordelen, onder andere:

  • Professionele uitstraling
  • Zeer eenvoudig in gebruik
  • Mogelijk in uw eigen huisstijl
  • Voldoet aan de AVG-wetgeving
  • Geschikt voor onbemande recepties
  • Biedt de receptionist(e) ondersteuning
  • Contactpersoon wordt na registratie direct ingelicht

Test de digitale receptie 1 maand gratis uit

Overtuigd over de efficiëntie en voordelen van de digitale receptie? Wij bieden u de mogelijkheid om de bezoekersregistratie software 1 maand lang gratis uit te proberen.

Geheel vrijblijvend installeren wij het systeem en geven wij u uitleg. Als u niet tevreden bent, halen we de digitale receptie gewoon weer op.