AENC

“De juiste mensen die alles met elkaar kunnen verbinden”

School met de Bijbel De Regenboog in Boven-Hardinxveld heeft officieel haar prachtige nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen. Tijdens het nieuwbouwtraject is AENC benaderd voor advies betreffende de inrichting van de school met AV & IT-oplossingen. Mede op basis van ons hard- en softwareadvies en de voorgestelde projectaanpak hebben we de opdracht gegund gekregen.

Gescheiden werelden

AV en IT zijn geen gescheiden werelden meer. Beeld-, geluid- en informatietechnologie zijn continu in beweging en groeien steeds meer naar elkaar toe. Worden één. Ze kunnen alles doen wat u wilt, als u maar de juiste apparaten en de juiste software geadviseerd krijgt. En vooral ook: de juiste mensen die alles met elkaar kunnen verbinden. Laat dat nu precies zijn wat AENC allemaal al jarenlang in huis heeft!

Hard- en software

In ieder lokaal is een Prowise interactief touchscherm met ingebouwde pc-module en elektrische muurlift of verrijdbaar onderstel geïnstalleerd. Uiteraard inclusief de befaamde Prowise Presenter Basisschoolsoftware met een overvloed aan gratis educatieve content. Per lokaal zijn er daarnaast tien Prowise ProLine Chromebooks beschikbaar waar leerlingen op kunnen werken. Deze Prowise oplossing garandeert samenwerking, het delen van kennis en stimuleert interactie in de klas.

De docenten werken binnen een Microsoft Office 365 omgeving. Via de overkoepelende PCPO TriVia organisatie was al ingezet op deze manier van werken. Voor de leerlingen is gekozen voor de Google Suite for Education omgeving. De combinatie van Google Chromebooks, Sites en Classroom is daarbij doorslaggevend geweest. Binnen de Chromebooks hebben we een hele online omgeving ingericht. Leerlingen en leerkrachten kunnen vanuit deze cloudomgeving werken in documenten, opdrachten inleveren en met elkaar communiceren. Het Chromebook heeft alleen maar een browser, de hele omgeving draait verder in de cloud. Alles kan centraal worden ingeregeld en altijd en overal vandaan worden benaderd.

AENC heeft verder een nieuwe draadloos netwerk opgeleverd op basis van Aruba. Vier antennes en een krachtige processor zorgen ervoor dat de devices van een hele klas zijn verbonden met slechts één access point. De access points werken samen zonder een controller. Dat maakt het een stuk voordeliger qua inrichting en beheer.

IT-projectteam

Het IT-projectteam van AENC heeft dit project van A tot Z begeleidt. Van advies en projectmanagement tot testen en nazorg. Eén projectleider als centraal aanspreekpunt gedurende het project vormde de basis voor een zorgvuldig geïmplementeerde en geïnstalleerde oplossing. AENC heeft zelfs een tijdelijke wifi-verbinding tussen de oude en de nieuwe school gerealiseerd. Verder heeft AENC geholpen met de nieuwe glasvezelverbinding en de telefonie.

Trainingen

De docenten hebben als eerste een ‘G Suite starttraining’ gekregen om ze op weg te helpen. In deze training hebben we de basisfunctionaliteiten behandeld en laten zien wat de mogelijkheden zijn voor hun onderwijspraktijk. Een aantal weken later hebben we een tweede training verzorgd en zijn we dieper op de mogelijkheden ingegaan. Ook hebben we Google Classroom geïntroduceerd. Google Classroom is een onderdeel van G Suite en is eigenlijk het beste te omschrijven als zijnde een digitaal klaslokaal. Alles wat in een concreet klaslokaal aanwezig is, biedt Google Classroom digitaal. Onze trainingen zijn bedoeld om docenten stap voor stap te laten zien hoe alles werkt en ze te inspireren met voorbeelden voor hun lessen. Er is inmiddels een derde training ingepland, die verder gaat helpen bij het vormgeven van lessen en lesonderdelen via G Suite.

Over School met de Bijbel De Regenboog en PCPO TriVia

School met de Bijbel De Regenboog is gevestigd in Boven-Hardinxveld. Op de school, in het onderwijs en in de omgang met elkaar is het uitgangspunt: de Bijbel als het Woord van God. De school vindt het waardevol om Gods liefde door te geven aan de kinderen van de school. PCPO TriVia is een vereniging die 16 scholen voor protestants-christelijk onderwijs onder haar verantwoordelijkheid heeft. Deze 16 scholen staan in de gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Lopik, Vianen en Zederik. Op de scholen ontvangen zo’n 2500 leerlingen dagelijks onderwijs. Hiervoor zijn wekelijks ongeveer 300 personeelsleden aan het werk.

“De juiste mensen die alles met elkaar kunnen verbinden. Laat dat nu precies zijn wat AENC allemaal al jarenlang in huis heeft!”

Wil je meer weten over project De Regenboog?

Bij AENC staan we altijd klaar voor een passende oplossing op maat. Persoonlijk en praktisch. Meer weten? Bel Dick, 078 – 69 95 889 of stuur een berichtje.

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit zijn wij
  • Persoonlijk
  • Expertise
  • Servicegericht
  • Productvisie
  • Flexibel