Nieuwe lay-out in Microsoft Teams: Front Row

Als je denkt dat je alle innovaties op het gebied van hybride werken al gezien hebt, denk dan opnieuw. Microsoft lanceert een mooie nieuwe feature voor Teams Rooms, met de naam Front Row.

Het risico bij hybride vergaderen is dat de deelnemers thuis of extern zich meer toeschouwer voelen dan onderdeel van de vergadering. Je herkent het misschien wel: wanneer kun je inspringen om wat te zeggen en wordt je gezien door de collega’s in de vergaderruimte?

Met Front Row verandert de lay-out van de Teams-meeting en verdwijnt dat gevoel. De deelnemers zijn op een rij te zien aan de onderkant van het scherm. Omdat ze daarmee op ooghoogte zitten in de vergaderruimte, voelt het veel natuurlijker om tegen ze te praten.

Daarnaast zijn er in de lay-out nog andere aanpassingen gedaan om de kwaliteit van hybride vergaderingen te verbeteren. Boven de Front Row staat de presentatie in het midden en aan beide kanten kunnen naar wens bijvoorbeeld de agenda, de chat of de takenlijst getoond worden. In één oogopslag zie je dus alle componenten van de meeting die belangrijk zijn. En deze indeling kan door iedereen aangepast worden. Ook dat draagt bij aan het gevoel van deelnemer zijn.

Front Row wordt beschikbaar voor alle Teams Rooms op Windows en voor alle schermformaten. Microsoft is eind januari begonnen met de uitrol en zal deze eind februari 2022 voltooien. Gebruik jij Teams Rooms op Windows? Misschien kun je dan al voor Front Row kiezen in de lay-outkiezer. Wij helpen je graag om te laten zien hoe dit werkt.

Heeft u interesse?

Vraag een adviesgesprek aan

Bel ons op 078 – 69 95 888
Of mail naar contact@aenc.nl