Nieuwe webinars met onderwijsspecialist Martin de Fockert

Ook dit voorjaar organiseren we een tweetal nieuwe webinars. Deze korte en krachtige sessies staan erom bekend altijd actueel, praktisch en interactief te zijn. Uiteraard worden alle presentaties weer verzorgd door onze onderwijsspecialist Martin de Fockert. Bekijk hieronder welke thema’s aan bod komen en schrijf je alvast in.

Donderdag 28 april 2022

Release Central 4.1 & Screen Control 2.0

De laatste versie van Prowise Central (nummer 4.1) biedt weer veel nieuwe mogelijkheden voor leerkrachten en docenten. We nemen je in dit webinar mee in de nieuwe functies en hoe je deze kunt gebruiken in de dagelijkse lespraktijk.

Central 4.1 doet nog iets anders moois, het maakt de weg vrij voor uitgebreider beheer van de Prowise Touchscreens via Screen Control 2.0. Tijdens dit webinar laten we ook de nieuwe mogelijkheden van deze release zien en hoe je de schermen op afstand veilig en gemakkelijk kunt beheren.

Bedoeld voor: Docenten en leerkrachten in het PO, VO en MBO, IT-beheer

Donderdag 12 mei 2022

Interactief lesgeven vanuit MS Teams

Hybride lesgeven is niet nieuw meer voor de meeste docenten. De mogelijkheden zijn talrijk, maar niet alle gebruikers weten deze zo optimaal mogelijk in te zetten. De laatste twee jaar heeft Microsoft Teams een prominente plek ingenomen als krachtig hulpmiddel voor docenten. Het biedt in toenemende mate didactische mogelijkheden in de les.

In dit webinar kijken we naar het lesgeven vanuit een MS Teams vergadering.

  • Hoe maak je gebruik van een (gedeeld) whiteboard?
  • Deel je les effectiever in met PowerPoint Live
  • Bedien je lesinhoud via een tweede device, bijvoorbeeld een iPad of telefoon
  • Deel direct actuele multimedia als foto’s en video in je klas en met de leerlingen thuis

Deze sessie wordt verzorgd vanuit MS Teams.

 

Bedoeld voor: Docenten en leerkrachten in het PO, VO en MBO, IT-beheer