Prowise lanceert Presenter 10

Nieuws

Prowise presenteert met trots een compleet nieuwe versie van Prowise Presenter. De populaire onderwijssoftware is volledig vernieuwd en bevat meer onderwijsmogelijkheden dan ooit tevoren. Met Presenter 10 halen scholen volledig kosteloos de modernste educatieve opties in huis. 

De highlights: 

  • Speciaal voor het onderwijs: 3D-modellen en honderden educatieve oefentools.
  • Aan alles is gedacht: 3,5 miljoen gemaakte lessen blijven moeiteloos bruikbaar.
  • Slimme nieuwe mogelijkheden tot samenwerken in het klaslokaal.
  • Volledig gratis: scholen en stichtingen besparen duizenden euro’s per jaar.
  • Presenter 10 draait op een stabiel, veilig en toekomstgericht online platform.

Prowise viert in 2019 haar tienjarig bestaan en in die periode is Prowise Presenter uitgegroeid tot een favoriet in het klaslokaal. Meer dan 450.000 leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten profiteren in het klaslokaal elke dag van de educatieve software. De gebruikers zijn samen goed voor meer dan 3,5 miljoen opgeslagen lessen in de online community binnen Presenter. 

Speciaal voor het onderwijs

Presenter 10 is speciaal ontwikkeld voor leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten. Met de rijkgevulde mediabibliotheek maakt iedereen eenvoudig prachtige lessen, werkstukken, presentaties en quizzen. Kies uit de splinternieuwe 3D-modellen, afbeeldingen, video’s, achtergronden, geluiden en bouwstenen om lessen of presentaties onvergetelijk te maken. De meer dan 300 educatieve mini-apps (zogenaamde tools en touchtafel-tools) hebben qua uiterlijk en educatieve inzetbaarheid een update gekregen. Door de samenwerkingsmogelijkheden in Presenter wordt leren nog eenvoudiger, leuker en efficiënter. Daarnaast zijn lessen in een handomdraai interactief te maken. 

Oude lessen moeiteloos bruikbaar

Door slim gebruik te maken van alle technologische mogelijkheden en de creativiteit van het Prowise-team blijven lessen die gemaakt zijn in vorige Presenter-versies moeiteloos bruikbaar in Presenter 10. Waar andere partijen hun gebruikers moeten teleurstellen, gaat Prowise juist een stap verder. Bestaande lessen worden, zodra je ze opent, automatisch omgezet naar de nieuwe versie. Zelfs alle gebruikte tools worden automatisch omgezet. 

Nieuwe mogelijkheden tot samenwerken

Nieuw in Presenter 10 is het realtime samenwerken. Dit geeft leerkrachten en leerlingen de mogelijkheid om samen tegelijkertijd (of wanneer het ze uitkomt) aan een les, presentatie of werkstuk te werken. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Google Docs in G Suite. Men ziet direct wat een ander wijzigt en hoeft bijvoorbeeld geen grote bestanden onhandig per mail te delen. Ook beschikt iedereen automatisch over de laatste versie van een les of presentatie en is ook omslachtig versiebeheer verleden tijd.

Scholen besparen duizenden euro’s per jaar

“In vergelijking met andere softwarepakketten besparen scholen en stichtingen met Presenter duizenden euro’s per jaar. Ons pakket is en blijft volledig gratis. De Presenter-software is daarnaast eenvoudig in beheer. Van onderhoud, lastige installaties, extra licenties of verborgen kosten is geen sprake. Presenter is toekomstgericht, volledig veilig, betrouwbaar, stabiel en speciaal ontwikkeld door en voor het onderwijs”, vertelt Luuk Loeff, Development Director bij Prowise. 

Stabiel, veilig en toekomstgericht

Presenter is ontwikkeld om leren eenvoudiger, effectiever en leuker te maken. De software is klaar voor de modernste mogelijkheden zoals 3D, realtime samenwerken, spelenderwijs leren en in de toekomst zelfs virtual en augmented reality. Presenter 10 is zo het resultaat van tien jaar onderwijservaring, talloze gesprekken met leerkrachten en fulltime inspanningen van het Prowise-developmentteam. De ontwikkelingen van de talloze 3D-modellen, educatieve tools en samenwerkingsmogelijkheden namen bijna twee jaar in beslag. 

“Presenter 10 is gebaseerd op een gaming platform. Dit is uniek voor onderwijssoftware. Door deze keuze kunnen we meer samenwerking en interactie in het klaslokaal garanderen. Dit nieuwe systeem is stabiel, veilig en toekomstgericht. Het online software-programma is volwassener, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker geworden. Daarnaast is Prowise, recent beloond met de ISO 9001- en 27001-certificeringen, met Presenter 10 nog beter in staat om de privacy en security van onze gebruikers te waarborgen”, aldus Luuk Loeff. 

Presenter 10 is te gebruiken op je computer via de meest gangbare browsers. Volgende week komen er daarnaast apps voor tablets (iOS/Android) en Prowise Central beschikbaar. Ga direct met het softwarepakket aan de slag.