Terug naar kantoor, maar hoe dan?

Na een jaar Covid-19 kunnen we spreken van het grootste thuiswerkexperiment ooit. Er is dan ook veel onderzoek gedaan naar de effecten van thuiswerken op werknemers. Tijdens de eerste lockdown waren de reacties over het algemeen nog positief. Maar inmiddels blijkt uit onderzoek dat meer dan 75% van de thuiswerkers het face-to-face contact met collega’s mist. Ook ervaren zij minder werkvreugde. Werknemers zijn schermmoe, missen teamverbinding en zijn minder gelukkig tijdens werk. Een ruime meerderheid wil niets liever dan terug naar kantoor.

Nu het vaccineren is begonnen moeten organisaties gaan nadenken over die terugkeer naar kantoor. Want hoe de verhouding tussen thuiswerken en samenkomen in een kantooromgeving ook wordt, het heeft invloed op de inrichting van de werkomgeving. En dat wilt u sowieso goed geregeld hebben. Ook voor de toekomst. Want de noodzaak om flexibel te kunnen samenwerken en het maximale uit een kantoorruimte te halen is niet nieuw natuurlijk.

Smart Office-oplossingen kunnen u helpen bij de vraagstukken die dat oplevert. Met Desk Booking en Room Booking software kunt u eenvoudig de capaciteit per ruimte of verdieping en het aantal mensen in uw gebouw beperken. Doordat werknemers vooraf hun werkplek of vergaderruimte reserveren, weet u precies hoeveel mensen er op kantoor zijn. U krijgt direct inzicht in de vrije ruimtes, de bezette ruimtes en de ruimtes die schoongemaakt moeten worden. En dat alles via een portal of mobiele app die voor iedereen overal toegankelijk is.

Kortom, werknemers weten waar ze aan toe zijn en werkgevers gebruiken de data om te monitoren en bij te sturen waar nodig. Een mooi uitgangspunt om de terugkeer naar kantoor in goede banen te leiden.

 

Wat is uw ideale werksituatie? Thuis, op kantoor, of een combinatie van beide?

Wij denken graag mee in uw zoektocht. Lees hieronder alvast meer over onze Smart Office-oplossingen.

Room Management

Optimaliseer de inzet en reservering van uw vergaderruimtes

Digitale receptie

Ontvang uw gasten vlot en professioneel met een selfservice aanmeldsysteem

Desk Management

Geeft mobiel en flexibel werken de gewenste meerwaarde

Narrowcasting

Informatie tonen aan een specifieke doelgroep, op de juiste plaats, op het juiste moment

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

    Branche:ZakelijkEducatief