Wat is digital signage?

Kort samengevat is digital signage (ook wel narrowcasting genoemd) het communiceren in digitale vorm via beeldschermen. Digital signage is een grote trend en wordt in veel verschillende sectoren toegepast. In deze blog leggen we u precies uit wat digital signage is en hoe u het kunt toepassen.

* Vrijblijvend en binnen één werkdag reactie.

Hoe werkt digital signage?

Naast een beeldscherm zijn er meer dingen noodzakelijk om een succesvol digital signage systeem te integreren. Zo heeft u een mediaplayer nodig die de mediabestanden of slideshows kan ontvangen vanuit een USB-stick of CMS systeem. Deze bestanden worden vervolgens getoond op het beeldscherm. Hierdoor kunt u altijd de juiste content tonen op het juiste moment.

 

Waar wordt digital signage voor gebruikt?

Door de flexibiliteit van het systeem kan het ingezet worden voor veel verschillende doeleinden. De mogelijkheden zijn eindeloos, hierbij wat voorbeelden van toepassingen van digital signage:

  • Sportscholen of welnesscenters: Communiceer gedragsregels, tijden van groepslessen of een dagelijkse work-out die sporters kunnen uitvoeren.
  • Horeca en uitgaansleven: Communiceer over gerechten of evenementen richting uw gasten. Daarnaast kun u ook vrije plekken in uw reserveringssysteem communiceren om hierdoor voorbijgangers te informeren.
  • Interne communicatie: Toon de huidige bezettingsgraad in vergaderruimtes of verkeersinformatie voor uw werknemers. Gemakkelijk en overzichtelijk alle belangrijke informatie op het juiste moment.
  • Wijs uw bezoekers de weg: Digital signage is perfect voor wayfinding. Duidelijk en overzichtelijk weten uw bezoekers waar ze moeten zijn. Wilt u meer weten over wayfinding? Lees dan onze blog.

Digital signage in de winkelstraat

We kennen het beeld van de winkelstraten van New York. Grote led-schermen vol informatie van merken en winkels. Consumenten worden tegenwoordig overspoeld met informatie tijdens een bezoek aan de winkelstraten. Het inzetten van digital signage helpt u de juiste informatie te delen op het juiste moment. Onderscheid uzelf in winkelstraten door zeer tijdelijke acties of gepersonaliseerde advertenties te delen.

Behaal doelstellingen door middel van digital signage

Digital signage is een communicatiemiddel dat ingezet kan worden voor veel verschillende doelstellingen. De belangrijkste vraag hierbij is: wat wilt u met uw boodschap bereiken? Hierbij een overzicht waarvoor u digital signage in kunt zetten:

  • Informeren: Geef de juiste informatie op het juiste moment. Geef uw bezoekers of werknemers de informatie die ze nodig hebben.
  • Monitoren: Houd inzicht over uw productieprocessen en kpi’s. Gemakkelijk en overzichtelijk inzicht in al uw bedrijfsprocessen.
  • Sales: Zet digital signage in voor het promoten van uw producten of diensten.
  • Entertainment: Digital signage schermen zijn perfect voor het delen van filmpjes of andere vormen van entertainment. Ideaal voor wachtruimtes.
  • Branding: Bouw aan uw merk of bedrijf door het delen van specifieke informatie of content over uw bedrijf. Hierdoor geeft u de beleving van uw bezoekers een boost.

Heeft u interesse?

Vraag een adviesgesprek aan

Bel ons op 078 – 69 95 888
Of mail naar contact@aenc.nl

Vertel mij wat meer over
Narrowcasting

• Via Teams of telefonisch, wanneer het u uitkomt
• Voor meer informatie, een gratis demo of al uw vragen

Stuur mij eerst een
prijsopgave

Vraag een offerte aan

• Binnen één werkdag een reactie
Vrijblijvend: u zit nergens aan vast