Wat is Wayfinding?

* Vrijblijvend en binnen één werkdag reactie.

We kennen het allemaal wel van vroeger. Met een kaart werd er druk overlegd welke afslag er genomen moest worden en het ging er allesbehalve relaxed aan toe. Eenmaal aangekomen op de bestemming moeten veel bezoekers ook nog de juiste plek vinden. Dit kan in veel gevallen stress opleveren wat je als organisatie natuurlijk wilt voorkomen. De oplossing? Wayfinding. Wayfinding is dus eigenlijk letterlijk vertaald ‘’de weg vinden’’.

Waarom is Wayfinding belangrijk voor uw bedrijf?

Het zoeken van de weg binnen uw bedrijf kan voor de bezoekers een stressvolle situatie opleveren. Hierdoor kunnen mensen negatief beïnvloed worden. Dit is natuurlijk zeer onwenselijk bij het voeren van klantgesprekken of het creëren van connecties met zakenpartners. Door het niet vinden van de weg kunnen klanten namelijk te laat komen waardoor kostbare tijd verloren gaat. In sommige gevallen kan het leiden tot omzetdaling als gevolg van een verstoord aankoopproces.

Hoe faciliteer ik een goede Wayfinding?

Het is dus erg belangrijk dat alles in uw organisatie gemakkelijk te vinden is voor bezoekers. Maar hoe kan dat het beste worden gefaciliteerd? Het antwoord daarop zijn de volgende mogelijkheden:

 • Digital signage: Digital signage is het inzetten van digitale schermen voor het weergeven van dynamische content. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor het weergeven van plattegronden en Wayfinding.
 • Mededelingenborden: Simpel en effectief. Het plaatsen van mededelingenborden met plattegronden, herkenningspunten of zichtlijnen.
 • Digitale informatieschermen: Als je de hierboven benoemde mogelijkheden combineert kom je uit bij digitale informatieschermen. Door de digitale mogelijkheden zijn deze schermen gemakkelijk aan te passen naar actuele evenementen zoals beurzen of klantbezoeken.

De mogelijkheden van Wayfinding

Door de inzet van digitale informatieschermen zijn de volgende mogelijkheden gemakkelijk toepasbaar:

 • Het tonen van specifieke content op basis van gebeurtenissen
 • Lesroosters op middelbare scholen, hogescholen en universiteiten
 • Zaalreserveringssystemen
 • Agendaweergave
 • Databasekoppelingen
 • Web services
 • Wachttijden en bedbezetting

Wayfinding op maat

Bent u geïnteresseerd in wat Wayfinding uw bedrijf kan bieden en zoekt u iets anders dan de hierboven benoemde mogelijkheden? Door het grote aantal mogelijkheden is er voor iedere organisatie een geschikte oplossing. Graag nemen we contact met u op om u vrijblijvend te adviseren welke mogelijkheden het beste passen binnen uw organisatie.

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  Branche:ZakelijkEducatief