TRENDING
Touch, plan, vergader
Voorkom lange zoektochten naar ruimtes!

Er wordt heel wat vergaderd in bedrijven, scholen en organisaties. En dat is begrijpelijk, er is ook veel te delen en te bespreken. U zult echter niet de eerste zijn die, op het moment suprême, voor een bezette vergaderruimte staat. Dan moet u op zoek naar een ruimte die wel beschikbaar is. Dat geeft irritatie, kost tijd en voor hoe lang is die ruimte beschikbaar? Misschien staan er na een half uur wel weer anderen voor de deur om te vragen of zij de ruimte kunnen gebruiken. En dat stoort u in uw vergadering.

Microsoft Outlook

Een oplossing is het maken van ruimteagenda’s in bijvoorbeeld Microsoft Outlook. Dat werkt op zich redelijk goed als u maar één vergaderruimte heeft. Maar als er meerdere ruimtes zijn, wordt het alweer een stuk tijdrovender en lastiger om vergaderingen in te plannen en bij te houden. En het is totaal niet dynamisch. U moet zelf in de agenda’s zoeken naar beschikbaarheid, tijden en mogelijkheden.

Online platform

Klinkt allemaal vervelend en niet efficiënt toch? Maar er is een oplossing. Een platform waarmee via software en interactieve displays de beschikbaarheid van uw vergaderruimtes inzichtelijk wordt gemaakt. Zowel qua soft- als hardware is het een uniek concept. De aansturing vindt plaats vanuit een online besturingsmodule. Binnen deze module is een ‘oneindig’ aantal displays te koppelen. Bij iedere vergaderruimte wordt een display geplaatst.

Hoe het werkt?

Geef aan binnen welke periode u een ruimte wilt reserveren, hoeveel personen er aanwezig zijn en welke voorzieningen u nodig heeft. Vervolgens toont de software automatisch alle mogelijkheden. Niet alleen via de software, maar ook op ieder display kunt u vergaderingen plannen. De display geeft zelfs al met groene of rode verlichting aan of een ruimte op dat moment al dan niet bezet is.

Loopt uw vergadering iets uit? Maakt niet uit, want via het interactieve display verlengt u eenvoudig de vergadering met een kwartier of langer. Mits dit mogelijk is uiteraard. Als de vergadering eerder klaar is, stopt u deze gewoon. Zo is de hele organisatie met een druk op de knop op de hoogte.

Er als er nou een storing optreedt, zoals een niet functionerend presentatiescherm of defecte PC? Geen punt, via het interactieve display meldt u dit direct aan de technische dienst. Die zijn dan op de hoogte en kunnen meteen actie ondernemen.

Persoonlijk en eenvoudig

De online besturingsmodule en de interactieve displays zijn in eigen huisstijl vorm te geven. Zo geeft u het systeem een persoonlijke touch mee. De software is opgebouwd als web app. En is daardoor te benaderen vanaf ieder device. Van Apple tot Android, van PC tot smartphone. Er is dus geen installatie vereist, alleen maar toegang tot internet.

Hoe dit systeem heet?

BrightBooking. Het is onlangs gelanceerd als oplossing en we verwachten er veel van. Niet alleen omdat het super eenvoudig werkt, maar omdat het u ook veel tijd en frustraties bespaart. En u veel efficiënter gebruik laat maken van de vergaderruimtes.

Auteur

Marco Krijgsman

Marco is marketingspecialist bij de AENC Groep en één van zijn passies is het delen van informatie.

Benieuwd naar BrightBooking? Wij zijn leverancier in Nederland.
VESTIGING ALBLASSERDAM

Ohmweg 65 – 69
2952 BB Alblasserdam

0031 – (0)78 – 69 95 888

AENC GROEP

Ohmweg 65 – 69
2952 BB Alblasserdam

0031 – (0)78 – 69 95 888

VESTIGING IJSSELMUIDEN

Spoorstraat 56f
8271 RH IJsselmuiden

0031 – (0)38 – 33 33 044

VESTIGING KONTICH

Singel 5
2550 Kontich (België)

0032 – (0)89 – 30 88 45